9.1.15

Με βαριές κατηγορίες στον ανακριτή, για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή

Με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα οδηγούνται την Παρασκευή και το Σάββατο στον ανακριτή για να απολογηθούν τα 35 μέλη του αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού στεκιού Δίστομο, που συνελήφθησαν γύρω στις 7:30 το βράδυ της Τετάρτης στα Προπύλαια, για επίθεση που είχε γίνει λίγα λεπτά νωρίτερα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης. 
Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για εξύβριση, διακεκριμένες φθορές (αφορά την καταστροφή της τζαμαρίας των γραφείων) και διατάραξη κοινής ειρήνης με την επιβάρυνση των διατάξεων του κουκουλονόμου, που αποτελεί και τη βαρύτερη κατηγορία. Η επιβάρυνση του κουκουλονόμου προστέθηκε από τον εισαγγελέα, καθώς οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν από τη ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία με πλημμεληματικές κατηγορίες. 
Μυστήριο αποτελεί πώς έγιναν οι συλλήψεις και η δίωξη των κατηγορούμενων, καθώς δεν αναγνωρίστηκαν από κανένα μάρτυρα. Οι Χρυσαυγίτες μάρτυρες κατέθεσαν αρχικά πως τους αναγνώρισαν, αλλά στη συνέχεια υπέβαλαν συμπληρωματική κατάθεση ότι δεν αναγνωρίζουν κανένα και δεν επιθυμούν τη δίωξη κανενός. 

Ανακοίνωση του Διστόμου αναφέρει πως τα μέλη του έκαναν αφισοκόλληση στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης και στα γραφεία της ΧΑ για εκδήλωση του στεκιού. «Αφού η πολιτική μας παρέμβαση τελείωσε και η αφισοκόλληση περατώθηκε, αποχωρήσαμε. Στην επιστροφή, 35 συντρόφισσες και σύντροφοι του στεκιού προσήχθησαν στα Προπύλαια στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο», σημειώνει.
«Η τρομοκρατία και η αυξανόμενη καταστολή του κράτους και των ένστολων και μη εντολοδόχων του, δεν είναι σε θέση να κάμψει το συλλογικό αγωνιστικό φρόνημα. Δεν είναι σε θέση να νικήσει την επιθυμία για την οργάνωση της κοινωνίας από τα κάτω. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι το ιστορικό και πολιτικό μας χρέος, δεν αφήνουμε μέτρο γης στο καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό που επελαύνει», προσθέτει.
«Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική δίωξη», επισημαίνουν οι συνήγοροι και την εντάσσουν στην ευρύτερη επιχείρηση στοχοποίησης και καταστολής του αναρχικού, αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού χώρου. 
Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία συνηγόρων της υπεράσπισης και αυτοπτών μαρτύρων, πως κατά τη διάρκεια των προσαγωγών, αστυνομικοί φωτογράφιζαν τους προσαχθέντες. Τέτοιες φωτογραφίες, με εμφανή τα χαρακτηριστικά των προσώπων των προσαχθέντων, δημοσιεύτηκαν λίγη ώρα μετά στο ιστολόγιο «nantiareport», χωρίς να έχει δοθεί η απαραίτητη εισαγγελική άδεια. Το ιστολόγιο φέρεται να ανήκει σε δημοσιογράφο που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα για κινήσεις υποστήριξης της Χ.Α. 
Για απόλυτα αναίσχυντη και προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Απαιτούμε να υπάρξει καταδίκη του περιστατικού από το αρχηγείο της ΓΑΔΑ και τον υπηρεσιακό Υπουργό Δημόσιας Τάξης, να καταστραφεί το φωτογραφικό υλικό με δική τους δέσμευση και να αποπεμφθούν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε αυτόν τον εξευτελισμό», σημειώνει ανακοίνωση του κόμματος.
Από τα παρελκόμενα της υπόθεσης, αίσθηση προκαλεί ότι ο υπάλληλος διπλανού γραφείου που ειδοποίησε με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα την αστυνομία να επέμβει είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αλβανικής υπηκοότητας. Άγνωστο είναι όμως αν αυτή η μικρή πράξη καλοσύνης θα οδηγήσει την οργάνωση να αλλάξει στάση απέναντι στους Αλβανούς της χώρας μας. Αίσθηση προκαλεί επίσης πως ο φρουρός που φύλασσε τα γραφεία της ΧΑ είναι δημόσιος υπάλληλος αποσπασμένος σ'αυτή τη θέση. Φαίνεται πως το κόμμα διατηρεί κάποια κρατικά προνόμια από τότε που ασκήθηκε η δίωξη για την εγκληματική οργάνωση, παρά τα όσα δηλώνει η προφυλακισμένη ηγεσία του. 
Οι 11 από τους συλληφθέντες οδηγούνται στον ανακριτή στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 10) και οι υπόλοιποι 24 το Σάββατο.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.