17.12.14

Ο αγώνας συνεχίζεται: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, για τους Σύρους Πρόσφυγες

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 3:30μ.μ. στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, μεταξύ άλλων οι κ.κ. Καμίνης και Συρίγος είναι καλεσμένοι να μιλήσουν σε μια εκδήλωση για την «μετανάστευση», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη (18/12).

Λίγες ημέρες πριν με εντολές του κ. Καμίνη και του κ. Συρίγου, η αστυνομία με βία και καταστολή απομάκρυνε τους/τις Σύρους/ες πρόσφυγες (ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά) από το Σύνταγμα, οπού οι πρόσφυγες επί 25 ημέρες διεκδικούσαν τα δίκαια και αυτονόητα: άσυλο και προστασία με πλήρη δικαιώματα και ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ.

Ο κ. Καμινης ως Δήμαρχος Αθήνας και ο κ. Συρίγος ως Γενικός Γραμματέας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, όχι μόνο δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, ειδικά για την στέγαση των προσφύγων, αλλά συκοφάντησαν και κατέστειλαν τον αγώνα των προσφύγων για αξιοπρέπεια και ζωή. 



Οι Σύροι/ες πρόσφυγες και η Συνέλευση Αλληλεγγύης από κοινού καλούμε τη Πέμπτη στις 3:30μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84. Πειραιώς 100 Τεχνόπολις Γκάζι, την ώρα αυτής της εκδήλωσης - παρωδία.

Η κοροϊδία και υποκρισία έχουν όρια. Η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη ανήκει στους κολασμένους της Γης, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, και όχι στους πρωταγωνιστές της αντι-μεταναστευτικής και αντι-προσφυγικής πολιτικής.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Σύροι Πρόσφυγες
Συνέλευση Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.