26.11.14

Δράσεις αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες

Μετά το κάλεσμα του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, την Τρίτη 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση οργανώσεων και φορέων για την οργάνωση της αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες.

Από την Τετάρτη 19 Νοέμβρη εκατοντάδες Σύροι πρόσφυγες βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος απαιτώντας από το ελληνικό κράτος στέγη, φαγητό, δυνατότητα για δουλειά και άσυλο, ενώ από την Δευτέρα 23 Νοέμβρη η διαμαρτυρία τους κορυφώθηκε με κάποιους από αυτούς να ξεκινάνε απεργία πείνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 70 άτομα και με την αντιπροσωπεία Σύρων προσφύγων που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία της πλατείας Συντάγματος. Οι ίδιοι μας ενημέρωσαν για τον λόγο που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Συρία. Σε μια χώρα που το κλίμα είναι τεταμένο και οι ζωές τους απειλούνται από την τρομοκρατία του ISIS.


Στην συνέχεια μας ενημέρωσαν για τους λόγους που έχουν ξεκινήσει τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες επιβίωσης.  Κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Δύση, απαιτώντας ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ άλλοι ζητούν άσυλο, στέγη, ιατρική περίθαλψη και δουλειά.

Ωστόσο οι Σύροι πρόσφυγες, είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, μέχρι να δικαιωθούν!

Μέσα από μια πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση, που το αίσθημα της αλληλεγγύης ήταν εμφανές, η συνάντηση κατέληξε στις παρακάτω δράσεις για να δοθεί άμεση λύση στον δίκαιο αγώνα των Σύρων προσφύγων.

  • Την Πέμπτη 27/11, ημέρα Γενικής Απεργίας, συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10:00 με κατεύθυνση την προσυγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όπου και θα τοποθετηθούν αντιπρόσωποι των Σύριων προσφύγων.
  • Την Παρασκευή 28/11 στις 12:00 διεξαγωγή συνέντευξης τύπου στο Σύνταγμα για την προώθηση των αιτημάτων τους.
  • Την Κυριακή 30/11 συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 16:00 στο Σύνταγμα και ανοιχτή συνέλευση μετά από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.