28.11.14

Συνέλευση Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας σας προσκαλεί στη συνέλευση που θα πραγματοποιήσει τηνΤρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 7:30μμ στο Στέκι Μεταναστών - Χώρο Κινημάτων (Ιωλκού 33). Θέματα συζήτησης: 
  • Συνέχιση δράσεων αλληλεγγύης - οργάνωση μαζέματος τροφίμων σε σούπερ μάρκετ το Σάββατο 6/12
  • Πρωτοβουλία για μάζεμα τροφίμων - φαρμάκων για το Κομπάνι (δείτε το κείμενο που ακολουθεί)
  • Κινηματικές πρωτοβουλίες για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου (Σάββατο 6/12) και την εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008
  • Απολογισμός της ανοιχτής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΑΚΜ με θέμα "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Αντίσταση" στις 8 Νοέμβρη 
  • Οι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής - ποια η στάση του αντιφασιστικού κινήματος 
Σας καλούμε να πάρετε ενεργά μέρος στο αντιφασιστικό κίνημα και σε όλα τα κινήματα αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης κατάστασης την οποία όλοι και όλες ζούμε. 




Ακολουθεί η ανακοίνωση συλλογής φαρμάκων - τροφίμων για το Κομπάνι

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

Το Κομπάνι ( Αραβική Άνοιξη) στη Συρία, συνεχίζει να αντιστέκεται ηρωικά μόνο του, στις επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), κάτω από το αδιάφορο και υποκριτικό βλέμμα της ιμπεριαλιστικής δύσης, που εδώ και δεκαετίες τροφοδότησε και συντήρησε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στην περιοχή της μέσης ανατολής, ενώ παράλληλα χρηματοδότησε τις ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις, με στόχο την ανατροπή καθεστώτων, όπως αυτό του Άσαντ στην Συρία, εξοπλίζοντας στρατιωτικά το Ισλαμικό Κράτος.
Η προέλαση των τζιχαντιστών όμως έμελε να βρει ένα εμπόδιο. Την ηρωική αντίσταση των Κούρδων ανταρτών στις περιοχές του ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν. Γυναίκες και άντρες μαχητές αντιστέκονται καθημερινά στις επιθέσεις των φονταμενταλιστών με βασικό τους όπλο το όραμα της αυτονομίας στην περιοχή που ζουν. 

Η απελευθερωμένη και αυτονομημένη από τους Κούρδους περιοχή (Ροτζάβα),όπου ανήκει και το Κομπάνι, διοικείται από λαϊκές συνελεύσεις και ανακλητά συμβούλια, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων. Η ισοτιμία της γυναίκας κατοχυρώθηκε πλήρως (Ένωση Ελεύθερων Γυναικών), εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν και δημιουργήθηκαν αγροτικοί συνεταιρισμοί. Μια κοινωνική επανάσταση συντελείται, αξιοποιώντας πολιτικά τις ρωγμές που δημιουργούν οι αντιφάσεις του ιμπεριαλισμού και των τοπικών εκδοχών του στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Με σημαία του αγώνα τους το ηρωικό Κομπάνι, μια πόλη 50000 ανθρώπων, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, οι κούρδοι αντάρτες μάχονται με σθένος και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εδώ και μήνες, για να περισώσουν την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου που θέλει να λέγεται ελεύθερος.
Όπως σε κάθε πολεμική σύγκρουση έτσι και σε αυτή, χιλιάδες άμαχου πληθυσμού έπρεπε να ξεριζωθεί από τα σπίτια, σχηματίζοντας κύματα προσφύγων προς ασφαλέστερες περιοχές. Σήμερα 100.000 πρόσφυγες αναγκάστηκαν να περάσουν στην Τουρκία από το ηρωικό Κομπάνι. Είναι πρόσφυγες που παραμένουν στα Συροτουρκικά σύνορα, ζώντας μέσα σε σκηνές απ' τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη περιμένοντας το τέλος του πολέμου, ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν.  Η έλλειψη φαρμάκων και τροφίμων αυτή τη στιγμή, έχουν οδηγήσει στην δημιουργία μιας εκτεταμένης ανθρωπιστικής κρίσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς.
Θα τους αφήσουμε μόνους τους;
Στη χρεοκοπία του καπιταλισμού και στα ιμπεριαλιστικά σχέδιά του εξόντωσης ολόκληρων λαών για την επιβίωσή του, απαντάμε με την επαναστατική αλληλεγγύη μας.
Συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε την καμπάνια "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ", πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι:
  • ρ/σ "Στο Κόκκινο 105,5"
  • Αλληλεγγύη για όλους
  • ΚΕΘΕΑ
  • Συντονιστικό κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής
  • ΑΔΕΔΥ
Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την άμεση συγκέντρωση βοήθειας σε:
·         Φάρμακα σε κλειστές συσκευασίες και με ημερομηνία λήξης 6/2015 και μετά (αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, επιδέσμους, οινόπνευμα,)
·         Τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, γάλα , παιδικό γάλα και κρέμες σε σκόνη για μωρά)
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
·         ΕΡΑ Βόλου, Αγ. Κων/νος, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-14.00, Βασίλης: 6979981306
·         Λαική Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, κτίριο 9Α ,εργατικές πολυκατοικίες, πίσω από την εφορία Ν. Ιωνίας, Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 18.00-20.00, Ανδρέας: 6972967981
·         Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους», Μαγνησίας 6, Ν. Ιωνία, Τρίτη & Πέμπτη, 18.00-21.00, Μαρία: 6979206465
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.