3.10.14

Συνάντηση Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά με Γερμανούς ακτιβιστές

Tου Νίκου Κοκκάλη

Την Τρίτη 31/9/2014 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας- Πειραιά με ομάδα 25 Γερμανών ακτιβιστών  της συλλογικότητας One Struggle - One Fight. Η εν λόγω ομάδα πραγματοποιεί ταξίδια κάθε χρόνο στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία για να ενημερώσει το Γερμανικό κοινό για ότι γίνεται στις “χώρες του μνημονίου” .

Περιλαμβάνει στις γραμμές της ακτιβιστές, συνδικαλιστές, μέλη αριστερών, αυτόνομων και κοινωνικών οργανώσεων.

Στην συνάντηση έγινε διεξοδική ενημέρωση για την δράση και την λειτουργία του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας- Πειραιά, τις εξελίξεις σε σχέση με την Χρυσή Αυγή και τις σχέσεις της με το NPD και την νεοφασιστική οργάνωση Freies Netz Zud στην Γερμανία, αλλά και για τις γενικότερες εξελίξεις όσον αφορά τον αντιφασιστικό αγώνα στην Ελλάδα.

Οι σ από την Γερμανία επίσης έκαναν σημαντικές ερωτήσεις για την ευρύτερη πολιτική κατάσταση στην  χώρα, την προοπτική μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και τι θα μπορούσε να σημάνει αυτή για την Αριστερά και το κίνημα, αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπληρώσει τις υποσχέσεις του.


Έγιναν ακόμα ερωτήσεις για τη στάση του Αντιφασιστικού Συντονισμού σε ζητήματα που αφορούν την περιφρούρηση του κινήματος, τον κρατικό μηχανισμό, το ζήτημα των ανοικτών συνόρων κτλ.

Επίσης ενημερώθηκαν για την ύπαρξη του site του πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού συντονισμού και για τις δράσεις που ετοιμάζονται για τις 8-9 Νοεμβρίου (πανευρωπαϊκή ημέρα αντιφασιστικής δράσης) και είπαν πως θα βοηθήσουν για την διάδοση της στην Γερμανία, αλλά και για την διάδοση του site.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του σ. από το Κερατσίνι, που εξήγησε πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά στην δημιουργία του τοπικού Αντιφασιστικού Συντονισμού Κερατσινίου- Δραπετσώνας- Περάματος, και πόσο διαφορετικός και πιο ανοργάνωτος θα ήταν αν δεν υπήρχε αυτή η βοήθεια.

Στο τέλος της συνάντησης υπήρχε συμφωνία ότι οι επαφές θα συνεχιστούν στην προοπτική ενός δικτύου αλληλεγγύης και αντιφασιστικών δράσεων σε όλη την Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.