24.4.14

Μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες του Π. Φαλήρου

Μέλη της Νεολαίας Μετώπου της Χρυσής Αυγής είναι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του ανήλικου μαθητή Λυκείου Φ.Β., που είχε σημειωθεί στις 28 Ιανουαρίου 2013 στο Παλαιό Φάληρο. 

Το πρωί εκείνης της ημέρας οι δράστες έστησαν  καρτέρι έξω από το σχολείο όπου φοιτούσε ο Φ.Β. και τον μαχαίρωσαν στο πρόσωπο και το λαιμό, επειδή ο τελευταίος δε δίστασε να ασκήσει κριτική σε μια συμμαθήτρια του – η οποία διατηρούσε δεσμό μ’ έναν εκ των δύο κατηγορουμένων – για κάποια φασιστικά και ναζιστικά συνθήματα που είχε γράψει στο θρανίο της.
 
Από τα στοιχεία που προέκυψαν της  άρσης του  τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων και παρουσιάστηκαν  κατά τη διάρκεια της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Ειρηνοδικείου, οι δύο νεαροί Χρυσαυγίτες, μαζί με τη συμμαθήτρια του 16χρονου τότε μαθητή, ήταν ενεργά μέλη της φασιστικής νεολαίας της οργάνωσης .
 
Στα κινητά τηλέφωνα και των τριών βρέθηκαν διαβαθμισμένα γραπτά μηνύματα (sms) των εκδηλώσεων και δράσεων του Μετώπου Νεολαίας της ΧΑ, όπως :  «ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!”, κλπ.


 
Επιπλέον, από τα γραπτά μηνύματα που βρέθηκαν στα τηλέφωνα της κοπέλας και ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, φαίνεται πως οι δράστες είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς στο παρελθόν να στήσουν ενέδρα στον 16χρονο μαθητή Λυκείου, έξω από το σπίτι του.
 
Κατηγορούμενος: “Σε απογόητευσα ε; Ρε φίλε έλεος, δεν βγήκε χτες! “Ο π…είναι τυχερός. Ό,τι τον φυλάει δεν θα τον φυλάει για πολύ πάντως. Κάποτε δεν θα τη γλυτώσει”.
 
Φίλη κατηγορουμένου: “Άντε να δούμε”.
 
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον των δικαστών , ο νεαρός μαθητής υποστήριξε πως πρόθεση των δύο κατηγορουμένων δεν ήταν να τον εκφοβίσουν, αλλά να τον σκοτώσουν.
 
« Ήταν λίγο μετά τις 8, το πρωί. Δεν άκουσα βήματα πίσω μου επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον Α. Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη.»
 
Ο πατέρας του θύματος, υποστήριξε πως σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιατρών αν το μαχαίρι είχε  βρει τον γιο του  λίγα χιλιοστά πιο βαθιά θα του έκοβε  την καρωτίδα.
 
Από τη μεριά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι δεν επρόκειτο για προμελετημένη επίθεση, αλλά για «συμπλοκή εξαιτίας ερωτικής φιλονικίας του 16χρονου με έναν εκ των δραστών».
 
Δεν κατάφεραν όμως να δώσουν πειστική απάντηση σχετικά με τα έντυπα με ναζιστικό και φασιστικό περιεχόμενο που βρέθηκαν στα σπίτια και των δύο κατηγορουμένων.
 
Πηγή: Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.