24.4.14

Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το “χρίσμα” για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους “εχθρούς της ράτσας”) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]

Συνεχίζουμε με το 3ο άρθρο στη σειρά “Η Χρυσή Αυγή: Νέα στοιχεία – Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #xx“, όπου xx ο αύξων αριθμός), μετά από τα δύο προηγούμενα κείμενά μας σ’ αυτή τη σειρά:
# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της “Πολιτείας” (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/
# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/
Στην εισαγωγή του τελευταίου λινκ υπάρχει το σκεπτικό αυτής της νέας σειράς, συνεπώς εδώ θα θυμίσουμε μόνο πως όλα τα άρθρα της νέας κατηγορίας “Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά” θα βρίσκονται σε αυτό εδώ το λινκ, μαζί με κάποιες προηγούμενες δημοσιεύσεις μας, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί στον δημόσιο λόγο κατά κόρον, όπως αυτές για τα εκρηκτικά και τα όπλα του Φύρερ Μιχαλολιάκου κατά την δεκαετία του 1970 (κλικ εδώ), ή για την προσχώρηση της ναζιστική γκρούπας στην Νεοναζιστική Διεθνή ήδη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της (κλικ εδώ) ή για την υπόγεια χρηματοδότησή της από μεγάλα κόμματα (κλικ εδώ) ή για την στρατολόγηση ανηλίκων (κλικ εδώ), αλλά και ένα σημείωμα με θέμα την εμπειρία άλλων χωρών στην αντιμετώπιση αντικοινοβουλευτικών ναζιστικών εγκληματικών συμμοριών όπως η ΧΑ (κλικ εδώ) κ.ο.κ. Μπορείτε να το κάνετε “bookmark“, για γρήγορη πρόσβαση, και με την ευκαιρία, εδώ βρίσκεται και μια ανακεφαλαίωση με πολλές από τις προηγούμενες έρευνες.
Η Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Μια σχέση … [...] – Μικρή ιστορική αναδρομή

Πριν περάσουμε στο κείμενο της έρευνας, το γνωστό πρωθυστερόγραφο με την Πολιτική Αναδημοσιεύσεων, για όσους φίλους του ιστολογίου τυχόν θελήσουν να αναδημοσιεύσουν το άρθρο, και μια σημείωση για μια καινοτομία που εγκαινιάζουμε από το παρόν άρθρο:
  • Πολλοί επισκέπτες μας ζητούν υλικό από τις δημοσιεύσεις μας, όπως εικόνες, έγγραφα, ψηφιοποιημένα έντυπα κ.λπ. τα οποία δυσκολεύονται να κατεβάσουν στον σκληρό τους δίσκο, όπως λ.χ. όταν οι εικόνες είναι σε μορφή “gallery” ή όταν τα ψηφιακά έγγραφα βρίσκονται στο scribd όπου δεν έχουν λογαριασμό κ.ο.κ. Γι’ αυτό το λόγο, σε κάθε νέο άρθρο μας, θα υπάρχει στο τέλος κι ένα συμπιεσμένο αρχείο zip με ό,τι υλικό έχει χρησιμοποιηθεί στην κάθε δημοσίευση. Με τον καιρό, θ’ ανεβάσουμε και τα αντίστοιχα υλικά από τις δημοσιεύσεις των 3 προηγουμένων ετών λειτουργίας του ιστολογίου [*].
Είπαμε πολλά, αλλά απαραίτητα, συνεπώς ας περάσουμε τώρα στο κυρίως θέμα. Τίτλος του τρίτου άρθρου:

Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το “χρίσμα” για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους “εχθρούς της ράτσας”) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]


## Στη Χρυσή Αυγή δεν υπάρχουν μόνο απλά μέλη. Κρυφή ιεραρχία -και πραγματική ηγεσία- είναι οι μυημένοι χρυσαυγίτες που παίρνουν το χρίσμα μετά από “δοκιμασίες” (επιθέσεις σε ανύποπτους “εχθρούς της ράτσας”) και τελετές μύησης


## Πως η ΧΑ προσπαθεί να παραπλανήσει -και τις Αρχές- σχετικά με την έννοια του ποιος είναι μέλος της και ποιος όχι.

## Οι “δοκιμασίες” που πρέπει να περάσουν οι μυημένοι χρυσαυγίτες για να λάβουν το “χρίσμα” στις τελετές μύησης συμπεριλαμβάνουν και επιθέσεις σε ανύποπτους “εχθρούς της ράτσας”

+

# ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α – Ορκωμοσίες νεοφώτιστων μυημένων και με το “χρίσμα” μελών – Βίντεο και διάλογοι

# ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β – Δύο μέλη της ΧΑ συζητάνε για έσοδα από εκβιασμούς και για το πως θ’ αυξήσουν τις παροχές και τις οικονομικές απολαβές που έχουν χάρη στην ιδιότητα του μέλους της συμμορίας

# ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ – Ο επίσημος όρκος της Χρυσής Αυγής.

# ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ – Δύο πολύ διαφωτιστικά κείμενα-παραδοχές, γραμμένα από τους εκπαιδευτές-επόπτες Κασιδιάρη και Μάστορα-Μισιάκα, σχετικά με τους “πυρήνες υποδοχής”

# ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε – Οι “κώδικες τιμής” (που ισχύουν μόνο για τους άλλους) – Πως ο Μιχαλολιάκος δεν διστάζει να θυσιάσει τους πάντες γύρω του, όλους τους αναλώσιμους για να ξεφύγει απ’ τη δύσκολη θέση

__

Από το βιβλίο του Φιλίππου (Περδικάρη), σ. 385
Αυθεντική ταυτότητα μυημένου μέλους, από το βιβλίο του Φιλίππου (Περδικάρη), σ. 385
_
Ερώτηση: Θα κλείνατε την πόρτα στον Ρουπακιά ώστε να μην φτάναμε σε φόνο;;;
Κασιδιάρης: Δεν ήταν μέλος μας, δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ.
Ερώτηση: Στον Πατέλη;;;
Κασιδιάρης: Αν η δικαιοσύνη βρει ΕΝΟΧΟ κάποιον, αυτός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ στη ΧΑ.
Πηγή: Τηλεφωνική παρέμβαση του εκπρόσωπου Τύπου της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Αρτ, 09/10/2013
https://www.youtube.com/watch?v=JoPEnd5hoz0

_
# Μια τελευταία “γραμμή άμυνας” των χρυσαβγιτών, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, περιλαμβάνει σαν επιχείρημα τον ισχυρισμό πως “η κυβέρνηση κάνει πίσω στη δίωξη της ΧΑ και αποσυνδέει τις 32 υποθέσεις της δικογραφίας με την οργάνωση”. Αφορμή ήταν μια ανακοίνωση του Δένδια στις 03/04/2014, στην οποία μιλούσε για “τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής” (όχι “μελών της ΧΑ“, δηλαδή) [1], και ο νομικός σύμβουλος της ΧΑ Χριστόφορος Τσάγκας με τον Κασιδιάρημιλώντας στην εκπομπή του Τράγκα, θεώρησαν πως αυτή η ασήμαντη αλλαγή διατύπωσης σημαίνει πως αφού οι δράστες των 32 υποθέσεων “δεν έχουν οργανική σχέση με τη ΧΑ” -αφού είναι απλά υποστηρικτές και όχι μέλη-, άρα και η συνολική δίωξη δεν αφορά πλέον τη ΧΑ σαν “οργανωμένη ομάδα”, αλλά μόνο τους υπόδικους “υποστηρικτές”, κάποιους άσχετους, δηλαδή, κατά περίσταση και μεμονωμένα. Η αλήθεια είναι ότι στην αμέσως επόμενη πρότασή του, ο Δένδιας έκανε λόγο πάλι για “32 υποθέσεις μελών της ΧΑ“, και αυτό ο χρυσαβγίτης δικηγόρος και ο Κασιδιάρης έμοιαζαν να το ξεχνάνε. Ομως, η σημαντική πτυχή της υπόθεσης εδώ είναι άλλη:
__
# Είναι η προσπάθεια παραπλάνησης της ναζιστικής συμμορίας -παραπλάνηση που έχει στόχο τόσο τη Δικαιοσύνη, όσο και την κοινή γνώμη και τον Τύπο- σχετικά με την έννοια της ιδιότητας του “μέλους της ΧΑ”. Ο προσεκτικός αναγνώστης του ημερήσιου τύπου θα έχει σίγουρα διαπιστώσει την ευκολία με την οποία η ηγεσία της ΧΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι “ο τάδε κατηγορούμενος και ο δείνα συλληφθείς δεν είναι μέλη μας“, κάθε φορά που κάποιος χρυσαβγίτης συλλαμβάνεται να παραβαίνει το Νόμο. Υπάρχει ένα μοτίβο εδώ, μια τυποποιημένη πρακτική, και αυτή ήταν η αφορμή για να γράψουμε αυτό το σημείωμα και για να αποδείξουμε πως -όσο καλά κι αν προσπαθεί η ΧΑ να κρύψει τα μυστικά της και την κρυφή ιεραρχία και τους υπόλοιπους “κώδικες”- η μεγαλύτερη εικόνα στο ζήτημα αυτό, έχει πλέον συμπληρωθεί. Επιγραμματικά, θα μπορούσε να αποδοθεί ως εξής:
### Στη Χρυσή Αυγή δεν υπάρχουν μόνο απλά μέλη. Κατά την εσωτερική κρυφή πρακτική τους, κρυφή ιεραρχία -και πραγματική ηγεσία- είναι τα μυημένα μέλη που παίρνουν το “χρίσμα” μετά από “δοκιμασίες” (μεταξύ των οποίων, επιθέσεις σε ανύποπτους “εχθρούς της ράτσας”) και “τελετές μύησης”. Η πρακτική αυτή θυμίζει τόσο τη Μαφία, όσο και τα πολλά και διάφορα “μυστικιστικά” και “εθνοσοσιαλιστικά” “τάγματα”, από τα οποία εμπνέονται οι ιδρυτές και τα μεγαλοστελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.
# Ξεκαθαρίζουμε απ’ την πρώτη στιγμή, πως για μας, καμία σημασία δεν έχει το αν κάποιος χρυσαβγίτης φέρει επίσημα την ιδιότητα του μέλους, αν έχει πάρει το “χρίσμα”, αν έχει μυηθεί, αν είναι υποψήφιος, αν είναι δόκιμο μέλος ή αν είναι υποστηρικτής. Ολοι είναι το ίδιο υπόλογοι, από την στιγμή που θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία μιας δολοφονικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ελπίζουμε το αυτό να ισχύσει και στην κρίση των δικαστών, όταν θα έλθει η ώρα απονομής της Δικαιοσύνης.
# Πριν προχωρήσουμε στις αποδείξεις της προσπάθειας παραπλάνησης και στην περιγραφή αυτής της πτυχής της λειτουργίας της συμμορίας, είναι απαραίτητη μια μικρή περιήγηση σε κάποιες σημαντικές στιγμές από την δράση της:

_________________


### Μια μικρή περιήγηση στις πρακτικές της ναζιστικής συμμορίας.

- «Mας ψήφισαν 440.000 Έλληνες. Τουτέστιν, 30 με 40 μεραρχίες»
- «Εχουμε στρατιωτικό μοντέλο οργάνωσης. Εχουμε Πρώτο Γραφείο. Δεύτερο Γραφείο, Τρίτο Γραφείο, Τέταρτο Γραφείο (Α1, Α2 κ.ο.κ.) που ασχολούνται με το προσωπικό, τις επιχειρήσεις, την “ασφάλεια” κ.λπ., ακριβώς όπως στον στρατό» [2].
_
# Τον Απρίλιο του 2012, πριν τις εθνικές εκλογές, ρεπόρτερ των “New York Times” ζήτησαν επανειλημμένα να παρακολουθήσουν μια συγκέντρωση στα γραφεία της ΧΑ. Και επανειλημμένα η ηγεσία της ΧΑ τους το αρνήθηκε, διότι αυτό «θα συνιστούσε παραβίαση του απορρήτου των μελών» [3]. Κάπως ασυνήθιστο αυτό, το περί θα «παραβίασης απορρήτου των μελών» από ένα κόμμα που λειτουργεί σε συνθήκες κοινοβουλευτισμού σε μια δυτική δημοκρατία.
_
# Την ίδια έκπληξη με τους δημοσιογράφους των NYT θα πρέπει να δοκίμασαν, την ίδια περίοδο, και οι δημοσιογράφοι και οι ακροατές του ΡΣ “Αθήνα 9.84″, όταν αυτός αφιέρωσε μια σειρά εκπομπών στην ΧΑ και είχε φιλοξενούμενο τονΚασιδιάρη. Η δημοσιογράφος προσπάθησε να μάθει περισσότερα για τις διαδικασίες ένταξης στην οργάνωση και για τον αριθμό των μελών. Ο Κασιδιάρης προσπαθούσε να αποφύγει τις απανωτές δύσκολες ερωτήσεις και περιορίστηκε στο εξής:
- «[...] δεν είμαστε ένα οποιοδήποτε αστικό κόμμα, να υπογράψει κάποιος ένα χαρτί και να γίνει μέλος. Χρειάζεται στην πορεία του χρόνου να δείξει την αγωνιστική του διάθεση κάθε συμπατριώτης μας που θέλει να ενταχθεί στις τάξεις της ΧΑ. Δεν είναι τυπικό δηλαδή το να γίνει μέλος. Σου φέρνω μια ταυτότητα και γράφομαι. Χρειάζεται παρουσία στις κινητοποιήσεις μας στις ενημερωτικές εξορμήσεις μας κ.λπ» [4].
_
# Οταν ρωτήθηκε για τους καταδικασμένους πρώην υπαρχηγούς της συμμορίας και ανώτερους του στη “στρατιωτική ιεραρχία” της ΧΑ Κουσουμβρή και Ανδρουτσόπουλο,απάντησε με μεγάλη ευκολία:
- «Το κίνημά μας δεν διαθέτει υπαρχηγούς [...] Δεν γνωρίζω τους δυο κυρίους που αναφέρετε, εγώ γνωρίζω ότι όποια μέλη της ΧΑ λόγω της πολιτικής τους δράσης διώκονται από το ελληνικό κράτος, το κίνημα είναι πάντα μέχρι τελευταία στιγμή δίπλα τους. Το τι λέει ο καθένας, δυστυχώς στη χώρα που ζούμε, ο καθένας έχει δικαίωμα να δηλώνει ό,τι θέλει, να δηλώνει μέλος της ΧΑ ή του Κομμουνιστικού Κόμματος και να λέει ό,τι θέλει . Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα ο καθένας έχει αυτό το δικαίωμα» [5].
__
# Ο ισχυρισμός Κασιδιάρη πως το «κίνημα πάντα συμπαρεστέκεται στα μέλη της ΧΑ που διώκονται από το ελληνικό κράτος» αποτελεί ένα ακόμη ψέμα, από αυτά που συνηθίζουν οι χρυσαβγίτες να εκτοξεύουν κατάμουτρα στους συνομιλητές τους, ακόμα κι όταν γνωρίζουν πως οι συνομιλητές τους γνωρίζουν ότι ψεύδονται. Κι αυτό διότι αρμοδιότερος να μιλήσει για την (ανύπαρκτη) “συμπαράσταση” είναι ο δολοφόνος Ρουπακιάς. Οχι μόνο δεν στάθηκαν δίπλα του, όχι μόνο δεν του εξασφάλισαν έστω κάποια νομική στήριξη, αλλά έσπευσαν να τον βγάλουν“ημιπαράφρονα” και “ψυχωτικό εγκληματία”, “προβοκάτορα στημένο από την αμερικανοκομμουνιστικοσιωνιστική κυβέρνηση” και άλλα πολλά. «Ενας ιδεολογικός χώρος είχε στοχοποιηθεί εξαιτίας μιας μεμονωμένης εγκληματικής ενέργειας ενός ψυχωτικού εγκληματία», έγραψε ο υπεύθυνος “ιδεολογικού” της συμμορίας [6], ενώ ο Αρβανίτης μίλησε για «κουμμουνιστή που εισχώρησε επί ένα ολόκληρο χρόνο για να στήσει την προβοκάτσια» και «σκευωρία στημένη επί ένα χρόνο από την Μοσάντ» [7]. Σαν να λέμε, όχι μόνο τον έσπρωξαν στο χείλος του γκρεμού αλλά του έριξαν και μια πέτρα από πάνω για να πνιγεί στα σίγουρα. Φυσιολογική εξέλιξη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ολόκληρη η ηγεσία της ΧΑ, από την πρώτη στιγμή της είδησης του φόνου του Παύλου Φύσσα, βγήκε σύσσωμη να δηλώσει κατηγορηματικά ότι «ο Ρουπακιάς ουδέποτε υπήρξε μέλος της ΧΑ, ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν».
_________________

### Ποιος θεωρείται μέλος – Μύηση, δοκιμασίες, ορκωμοσία και τελετουργικά

- «Αρθρο 12.
1.1: Υποψήφια μέλη της Χρυσής Αυγής δύνανται να είναι μόνο Αριοι κατά το αίμα, Ελληνες την καταγωγή, που υπηρέτησαν στον ελληνικό στρατό ή τελούν νομίμως εκτός στρατεύματος μη έχοντες διαπράξει κατά κρίσιν ατομικό αδίκημα.
1.2: Στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εντάσσεται ως δόκιμο μέλος όποιος αποδέχεται τις κοσμοθεωρητικές, βιοθεωρητικές και πολιτικές αρχές του Εθνικοσοσιαλισμού και είναι αποφασισμένος να αγωνιστή χωρίς συμβιβασμούς για την πραγμάτωσή τους.
2.2: Κάθε μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ζωντανός φορέας του τρόπου ζωής που προάγει ο Εθνικοσοσιαλισμός, κι αγωνίζεται ασυμβίβαστα σε όλους τους χώρους της πολιτιστικής, κοινωνικής και πολιτικής του δραστηριότητος για την επικράτηση των αρχών του».
(Kαταστατικό, άρθρο 12)
Αίτηση εγγραφής μέλους της Χρυσής Αυγής του 1999
Αίτηση εγγραφής μέλους της Χρυσής Αυγής του 1999
____
# Οπως διαβάζουμε στο πόρισμα προς τη Βουλή του Εφετείου Αθηνών (19/02/2014), σχετικά με το ποιος είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του, οι Ειδικές Ανακρίτριες είναι κάτι παραπάνω από σαφείς:
[Εφετείο Αθηνών Ειδικές Ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα + Μαρία Δημητροπούλου] - Προς Βουλή Ποιος είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης [19 Φεβρουαρίου 2014]-ΣΕΛ-008-009 - Crop
__
# Σύμφωνα με τη ΧΑ, πάλι, μέλη της θεωρούνται μόνον όσοι (“Αριοι”, ασφαλώς) έχουν περάσει τις διαδικασίες δοκιμών και ελέγχου, αφού έχουν προταθεί από άλλα παλιά μέλη της οργάνωσης και αφού έχουν υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωσηόπου δεσμεύονται πως δεν έχουν υπάρξει ποτέ μέλη άλλης μυστικής οργάνωσης [8]. Οταν εγκριθεί η υποψηφιότητά τους από μια -διορισμένη απ’ τον αρχηγό τους, όπως άλλωστε και όλα τα όργανα του κόμματος- 5μελή “Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφίων Νέων Μελών” [9], θα περάσουν από ειδικές “Σχολές Στελεχών” ή “σχολεία” (ορολογία σύμφωνη με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες του Στρατού), προκειμένου να αποδείξουν ότι “αξίζουν την τιμή του αίματος και της φυλής“. Τέτοια “σχολεία” αποτελούν λ.χ. οι “εθνικιστικές κατασκηνώσεις” οι οποίες λαμβάνουν χώρα προς το τέλος του καλοκαιριού κάθε χρόνου, και περιλαμβάνουν αθλοπαιδιές και σωματικές ασκήσεις και καταπονήσεις, μαζί με “ιδεολογική” κατήχηση.
__
# Στο σημείο αυτό, πρέπει να σημειώσουμε ότι “Σχολή στελεχών” υπήρχε και στο “Κίνημα 4ης Αυγούστου” (Κ4Α) του Κωνσταντίνου Πλεύρη, του μέντορα του Μιχαλολιάκου [10]. “Σχολή στελεχών” λειτουργούσε και στο ΕΝΕΚ [11]. Χωρίς αμφιβολία, αυτή η πρακτική δεν σταμάτησε ποτέ από την ίδρυση της ΧΑ, αφού επιβεβαιώνεται και από τα πλέον παλιά στελέχη της ΧΑ. Από τον πρώην υπαρχηγόΔημήτρη Ζαφειρόπουλο, «πέρασα σχολή στελεχών κι έπειτα έγινα μέλος»δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό AlphaTV [12] μέχρι και πολύ πρόσφατα, σεβίντεο που δημοσιεύτηκε από μια εσωκομματική συγκέντρωση της ΧΑ, στην οποία ο Φίρερ μοίραζε αρμοδιότητες κι έκανε κατανομή καθηκόντων στους Συνταγματάρχες του [13]
__
# Κατόπιν, μετά τη “σχολή στελεχών” οι υποψήφιοι χρυσαβγίτες λογίζονται “δόκιμα μέλη” για 2 τουλάχιστον χρόνια, και ανήκουν στον λεγόμενο “πυρήνα υποδοχής“. Σύμφωνα με αποχωρήσαντα μέλη της οργάνωσης, παλαιότερα (λογικά, και τώρα) η διαδικασία των τελικών “εξετάσεων” και ελέγχων των υποψήφιων “τακτικών μελών” δεν ολοκληρωνόταν αν δεν περνούσαν και από μία “ειδική δοκιμασία“, η οποία οδηγούσε στην τελική αποδοχή τους και ένταξη στην οργάνωση (=στο Εθνικοσοσιαλιστικό Τάγμα “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”, σε ευθεία γραμμή από τον Φεβρουάριο του 1986, όταν αυτό ιδρύθηκε από τα “επτά προσεκτικά επιλεγμένα πρόσωπα, όλοι τους ταγμένοι εθνικοσιαλιστές, υπό την ηγεσία του Νίκου Μιχαλολιάκου“) [14]. Ο “μυστικιστικός” χαρακτήρας του “Τάγματος Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” αποδεικνύεται από πλήθος εγγράφων που βρέθηκαν στις οικίες των Μιχαλολιάκου και Παππά, κυρίως, και ανάμεσα σε αυτά, υπήρχε και ένα καταστατικό-οργανόγραμμα μιας “Χρυσής Στοάς – Μυητική Εταιρεία Εκπομπός Ομάς της Χρυσής Αυγής“, και ενός “Εσωτερικού Κύκλου” και μιας “Εσωτερικής Πυραμίδας”, με έξι Διευθύνσεις και πολλά Τμήματα, σύμφωνα με τον ημερήσιο τύπο [15].
__
__
Κύκλος της Χρυσής Αυγής Εσωτερικός Κώδικας SS και η “Χρυσή Στοά” (Μυητική Εταιρεία Εκπομπός Ομάς της Χρυσής Αυγής)
Χρυσή Στοά - Μυητική Εταιρεία Εκπομπός Ομάς της Χρυσής Αυγής (Κύκλος της Χρυσής Αυγής Εσωτερικός Κώδικας SS)
Χρυσή Στοά – Μυητική Εταιρεία Εκπομπός Ομάς της Χρυσής Αυγής (Κύκλος της Χρυσής Αυγής Εσωτερικός Κώδικας SS)
___
Ποια ήταν αυτή η “ειδική δοκιμασία”, όλοι φαντάζονται λίγο-πολύ. Ηταν (και είναι) η συμμετοχή σε επιθέσεις εναντίον ανθρώπινων στόχων, “υπανθρώπων που μολύνουν την ράτσα, απλά και μόνο γιατί υπάρχουν“. Ηταν οι ξυλοδαρμοί, οι σωματικές βλάβες, τα μαχαιρώματα, οι τραμπουκισμοί και οι κάθε είδους επιθέσεις σε ανυποψίαστους ανθρώπους, τις νυχτερινές ώρες, και με τους ανώτερους ιεραρχικά να παρακολουθούν, όχι και τόσο διακριτικά, από κοντινή απόσταση. Αυτές οι “ειδικές δοκιμασίες” ή “πολύμορφες νυχτερινές δράσεις“, κατά τα έντυπά και την καμουφλαρισμένη ορολογία τους, ελάμβαναν χώρα συνήθως, στο τέλος του καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου (αμέσως μετά τα summer school-”εθνικιστικές κατασκηνώσεις“) για την Αθήνα, και Δεκέμβριο-Ιανουάριο για τη Θεσσαλονίκη και την επαρχία (λίγο πριν να πάει ο αρχηγός στη συμπρωτεύουσα και στις άλλες πόλεις για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα).
# Σε ένα άρθρο ενός Γιώργου Κέρτη, υποτίθεται χιουμοριστικό, στο περιοδικό τους “Αντεπίθεση” το 2007 με τίτλο “Οι Πύλες της Χρυσής Αυγής”, ο υποψήφιος χρυσαβγίτης περιγράφει τις διαδικασίες μύησης και ένταξης, κάτω από μια σβάστικα, ασφαλώς, και μετά από τις σωματικές ασκήσεις για την πειθαρχία και την “ιδεολογική” κατήχηση, μαζί με τις προσβολές “για να φτιάξει χαρακτήρα”, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει πως μέσα στη “Διαβολοβδομάδα”, απαραίτητη προϋπόθεση για την μύηση ήταν και «η πολύμορφη δράση εντός πόλεως και οι ποικίλες οργανωμένες δραστηριότητες που πραγματοποιούνταν νυχτερινές ώρες».
Πολύμορφη δράση εντός πόλεως τις νυχτερινές ώρες, Περιοδικό Αντεπίθεση, τχ#30 του 2007
Πολύμορφη δράση εντός πόλεως τις νυχτερινές ώρες, Περιοδικό Αντεπίθεση, τχ#30 του 2007
__
Το κείμενο αυτό του μυημένου χρυσαβγίτη, μπορεί να γράφτηκε με χιουμοριστική (λέμε τώρα) διάθεση για να παίξει με τον “μύθο”, αν υπάρχει ή δεν υπάρχει περίοδος δοκιμασιών, αλλά γράφτηκε ακριβώς επειδή δοκιμασίες υπάρχουν (και για να κοκορευτεί ο συντάκτης του ότι πέρασε από την “μύηση”). Με λίγα λόγια, ούτε καν υπαινιγμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η τελευταία παραδοχή περί «οργανωμένης πολύμορφης δράσης εντός πόλεως μετά τα μεσάνυχτα». Πρόκειται για ευθεία ομολογία των επιθέσεων σαν “ειδικές δοκιμασίες”.
Οι Πύλες της Χρυσής Αυγής, άρθρο στο περιοδικό Αντεπίθεση, τχ#30 του 2007. Διαδικασίες μύησης κάτω από την σβάστικα, ασφαλώς, σωματικές ασκήσεις για πειθαρχία, "ιδεολογική" κατήχηση, προσβολές "για να φτιάξει χαρακτήρα" και μέσα στη "Διαβολοβδομάδα", απαραίτητη προϋπόθεση για την μύηση ήταν και «η πολύμορφη δράση εντός πόλεως και οι ποικίλες οργανωμένες δραστηριότητες που πραγματοποιούνταν νυχτερινές ώρες»
Οι Πύλες της Χρυσής Αυγής, άρθρο στο περιοδικό Αντεπίθεση, τχ#30 του 2007. Διαδικασίες μύησης κάτω από την σβάστικα, ασφαλώς, σωματικές ασκήσεις για πειθαρχία, “ιδεολογική” κατήχηση, προσβολές “για να φτιάξει χαρακτήρα” και μέσα στη “Διαβολοβδομάδα”, απαραίτητη προϋπόθεση για την μύηση «η πολύμορφη δράση εντός πόλεως και οι ποικίλες οργανωμένες δραστηριότητες που πραγματοποιούνταν νυχτερινές ώρες»
____
# Μια τέτοια “δοκιμασία πολύμορφης δράσης” είχε την ατυχία να βιώσει το 1996 και οΑλέξανδρος Πραντούνας, τότε φοιτητής. Ακούστε την περιγραφή του στο βίντεο, γύρω στο 19.00, να εξηγεί ακριβώς («έμοιαζε με δοκιμασία», λέει) πως του επιτέθηκαν, αλλά χωρίς η επίθεση να μοιάζει με τον κλασικό χρυσαβγίτικο τραμπουκισμό, είκοσι εναντίον ενός. Στη δική του περίπτωση, ήλθε αντιμέτωπος προφανώς με τον υποψήφιο, ενώ οι υπόλοιποι στέκονταν παραπίσω, για να ελέγχουν την κατάσταση [16]:
__
# Αλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση “απρόκλητης” επίθεσης μελών της ΧΑ σε “στόχο” που δεν γνωρίζουν άμεσα οι τραμπούκοι, είναι και η περίπτωση του νεαρού στην Τρίπολη, πριν λίγα χρόνια. Η ομάδα των τραμπούκων αποτελούνταν από χρυσαβγίτες από τις γύρω πόλεις, τους οποίους μάζεψε ο “εκπαιδευτής” τους, τους έφερε στην Τρίπολη και τους διέταξε να επιτεθούν άγρια στον νεαρό, που προφανώς είχε “σταμπαριστεί” από τον τριπολιτσιώτη πυρηνάρχη σαν “συμπαθών τους αντιφασίστες”. Δείτε στο βίντεο την λεπτομερειακή περιγραφή των γεγονότων, μαζί με μία ακόμη επίθεση, νύχτα στη Θεσσαλονίκη, σε αφισοκολλητή αριστερής οργάνωσης:


_
# Τμήμα της μύησης, όπως είπαμε, ήταν και οι “εθνικιστικές κατασκηνώσεις” που πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο προς το τέλος του καλοκαιριού, και είχαν την δική τους αρίθμηση, που έπαιζε τον ρόλο της “σειράς”, όπως στον στρατό, για να διακρίνονται οι “παλιοί” από τους “νέους“, όπως ακριβώς και στο στρατό. Αμέσως μετά, το φθινόπωρο κάθε χρονιάς, γίνονταν και η ετήσια “εθνικιστική γιορτή νεολαίας”. Λόγου χάρη, το 2007 [17] είχε γίνει η 7η κατά σειρά [Σ.Σ.: Περιέργως, από το 2011 και μετά σταμάτησαν την αρίθμηση].
__
# Μια στατιστική ματιά στις λίστες των επιθέσεων που συντάσσουν η “Νεολαία Ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη” (YRE – Youth Against Racist Europe), η“Αντιναζιστική Πρωτοβουλία” και οι άλλες οργανώσεις που μετράνε και καταγράφουν τις ρατσιστικές επιθέσεις στις χρονιές 1990-2010, δείχνει ότι έναςκύριος όγκος -αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία- των επιθέσεων αυτών γίνονταν σε αυτές τις 2 χρονικές περιόδους κάθε χρονιάς, φθινόπωρο και γύρω στην Πρωτοχρονιά. Μετά το 2009-2010, όταν η ΧΑ άρχισε να μαζικοποιείται, η συχνότητα των επιθέσεων αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο, χωρίς ασφαλώς να εγκαταλειφθούν οι χρόνιες παλιές πρακτικές της “μύησης μέσω ειδικής δοκιμασίας σώμα με σώμα”. Απλά, μετά το 2010, επιθέσεις συνέβαιναν κάθε εποχή του χρόνου επειδή οι πρόθυμοι “να ξεβρωμίσουν τη ράτσα” χρυσαβγίτες είχαν αυξηθεί κατακόρυφα.
__
Διόλου απίθανο, λοιπόν, και οι επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που έγιναν Σεπτέμβριο μήνα το 2013, να εντάσσονταν στα πλαίσια κάποιων παρόμοιων “δοκιμασιών”, όπου ο προς μύησιν υποψήφιος πρέπει να αποδείξει ότι δεν θα διστάσει να εμπλακεί σε μάχη “σώμα με σώμα” (δηλαδή, σε απρόκλητη τραμπούκικη επίθεση). Είναι πολύ πιθανό, οι επιθέσεις του Σεπτεμβρίου 2013, στις οποίες πρωταγωνίστησαν οι μετέπειτα υπόδικοι (Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Τσακανίκας, Πανταζής κ.ά.) να ήταν η φυσική συνέχεια των “σχολείων” που πέρασαν όλοι αυτοί στις “εθνικιστικές κατασκηνώσεις”, όπως αυτές στον ποταμό Νέδα, απ’ τις οποίες προέρχονται τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τις αθλοπαιδιές και την “ιδεολογική” κατήχηση των υποψήφιων μελών του λεγόμενου “πυρήνα υποδοχής”. Ισως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να λάβουν το “χρίσμα”, που θα τους καθιστούσε πλήρη μέλη της ναζιστικής συμμορίας -και συνεπώς θα μπορούσαν να υπολογίζουν και σε οικονομικές απολαβές, όπως έβλεπαν να γίνεται με τον άεργο και άνεργο πυρηνάρχη ΠεράματοςΓιώργο Πατέλη, που ζούσε πολυτελή ζωή χωρίς να εργάζεται-, και ίσως η ευκολία, αν όχι προθυμία, να εμπλακούν σε αιματηρά επεισόδια να ήταν η φυσική εξέλιξη και τελική πράξη της διαδικασίας μύησης και ένταξης στην οργάνωση.
__
# Στη συνέχεια, και αφού ο υποψήφιος είχε αποδείξει τις ικανότητες του στα στειλιάρια και στα μαχαίρια, γίνονταν η ειδική τελετή ορκωμοσίας, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών (των “λοχαγών” και του “ταγματάρχη” των υποψηφίων μελών), συχνά και του ίδιου του Μιχαλολιάκου. Ηταν η ώρα που έπρεπε να αποδείξει ότι “είχε σκοτώσει τον Εβραίο μέσα του” (και, προφανώς, θα έπαιρναν σειρά και “οι υπόλοιποι Εβραίοι”). Στο “Παράρτημα Α” μπορείτε να δείτε βίντεο από μια τέτοιατελετή μύησης-ορκωμοσία, μαζί με τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από όλους τους παριστάμενους. Η ορκωμοσία των συγκεκριμένων χρυσαβγιτών γίνεται Ιούλιο του 2011, ακριβώς δύο χρόνια μετά το “σχολείο”, που όπως είπαμε πραγματοποιείται συνήθως κάθε Αύγουστο -λ.χ. από Αύγουστο του 2009 μέχρι Ιούλιο του 2011 είναι ακριβώς δύο χρόνια, όσο και η περίοδος που ο υποψήφιος βρίσκεται σε κατάσταση “δόκιμου”.
Γραφεία Χρυσής Αυγής - Ορκωμοσία νέων μελών, Ναζιστικοί χαιρετισμοί παρουσία Μιχαλολιάκου, Γερμενή, Μάστορα, 2011
Γραφεία Χρυσής Αυγής – Ορκωμοσία νέων μελών, Ναζιστικοί χαιρετισμοί παρουσία Μιχαλολιάκου, Γερμενή, Μάστορα, 2011
___
- «Οι επιδόσεις όλων καταγράφονται σε ειδικό τετράδιο» [18]
# Κατόπιν, ο μυημένος πλέον χρυσαβγίτης ελάμβανε την πρώτη του ταυτότητα σαν επίσημο μέλος του “Τάγματος”.
Αυτή είναι μια αυθεντική ταυτότητα μέλους. Την παίρνει μόνον όποιος έχει “σκοτώσει τον Εβραίο” μέσα του και το έχει πιστοποιήσει αυτό ο εκπαιδευτής-λοχαγός του, ο ταγματάρχης του, ο Μάστορας-Μισιάκας (που τον αποκαλούν “Δρ Γιόζεφ της ΧΑ”) και πιθανώς και ο αρχηγός [19].
Από το βιβλίο του Φιλίππου (Περδικάρη), σ. 385
Από το βιβλίο του Φιλίππου (Περδικάρη), σ. 385

_________________
_
### Τι σημαίνει πρακτικά ο ισχυρισμός “Ο τάδε δεν είναι μέλος μας” των χρυσαβγιτών;;;
_
# Η ιδιότητα του “μέλους της Χρυσής Αυγής” σημαίνει -σύμφωνα με την εσωτερική στρατιωτική νοοτροπία- πάνω απ’ όλα “πειθαρχία”. Δευτερευόντως σημαίνει “υποχρεώσεις” -και πολύ στο βάθος κι αργότερα μπορεί να σημαίνει και “δικαιώματα”. Τι είδους “δικαιώματα” είναι αυτά;;; Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, είναι “δικαιώματα” που έχουν να κάνουν με γκρίζες οικονομικές απολαβές. Οπως λ.χ. (δείτε στο “Παράρτημα Β” κάποιους διαλόγους από τις συνακροάσεις των διωκτικών αρχών) η δυνατότητα “παροχής προστασίας” (δηλαδή εκβιασμών) σε καταστηματάρχες.
__
# Μιλώντας για “υποχρεώσεις”, μία βασική υποχρέωση αποτελούσε η άρνηση οποιαδήποτε σχέσης με τη ΧΑ, όποτε κάποιος δικός τους πιάνονταν για παράνομες πράξεις. Οπως κατέθεσε ένας μάρτυρας:
«Ο Πατέλης μας έλεγε θα δηλώνετε “Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή”».
Ενορκη κατάθεση - Ο Πατέλης μας έλεγε: «Θα δηλώνετε: Δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή»
Ενορκη κατάθεση – Ο Πατέλης μας έλεγε: «Θα δηλώνετε: Δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή»

_
# Οι εντολές ήταν σαφείς κι έφταναν από τα υψηλότερα κλιμάκια. Η δε ιεραρχία έπρεπε να τηρηθεί με στρατιωτικές προδιαγραφές. Καταθέτει ο μάρτυρας για τον “Λοχαγό” του (τον Γιώργο Γερμενή) και για τους άλλους υψηλόβαθμους, Λαγό καιΠατέλη:
«Μετά από δύο ημέρες, ενημέρωσα το Λοχαγό μου (το βουλευτή Γερμένη) και δέχθηκα τα συγχαρητήρια του για την επιχείρηση. Με εντολή του Λαγού και εν συνεχεία τουΠατέλη, τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2012, πηγαίναμε σε καταστήματα, τα οποία διατηρούσαν μετανάστες και πωλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και γενικά καταστήματα πώλησης παραδοσιακών ειδών της χώρας καταγωγής τους, και τους απειλούσαμε προκειμένου να τα κλείσουν, με αποτέλεσμα τα τρία από τα τέσσερα να κλείσουν. Στις εφόδους που διατασσόμουν να κάνω ο Πατέλης μας έλεγε να μην φοβόμαστε, γιατί η Αστυνομία ήταν ενημερωμένη και δεν επενέβαινε. Δεν ξέρω ονόματα αστυνομικών γιατί δε μου έλεγαν» [20]

_
#Τι σημαίνει, λοιπόν, πρακτικά ο ισχυρισμός “Ο τάδε δεν είναι μέλος μας” των χρυσαβγιτών;;;
_
# Σημαίνει ακριβώς δυνατότητα άρνησης και δυνατότητα διαφυγής από την δύσκολη θέση, όποτε κάποιος δικός τους έπεφτε στα δίχτυα του Νόμου για εγκληματικές πράξεις. Σημαίνει ότι μπορούν να αρνούνται κάθε ευθύνη.
# Οπως ακριβώς είχε τη δυνατότητα ο Κασιδιάρης να ισχυριστεί ότι δύο από τους προστατευόμενους μάρτυρες «δεν ήσαν ποτέ μέλη της οργάνωσης» και να καταθέσει, κιόλας, μήνυση εναντίον τους [21]
__
# Οπως ακριβώς (απ)αρνήθηκαν και ολόκληρο “πυρηνάρχη Πειραιά”, ένα από τα πιο πιστά τους μαντρόσκυλα -αλλά προφανώς, όχι και μυημένο με χρίσμα “μέλος της ΧΑ” [22]
_
# Οπως ακριβώς (απ)αρνήθηκαν και ολόκληρο Ιάσονα Μπίμπο, την ψυχή της οργάνωσης στα Ιωάννινα και υποψήφιο βουλευτή τους, δηλαδή εκλεκτό του Μιχαλολιάκου (και καταδικασμένο σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση κατά συρροή και αργότερα κατηγορούμενο για πλαστές πινακίδες) [23]
_
# Αυτό το άθλιο χρυσαβγίτικο τέχνασμα, (πιστεύουν οι υπόδικοι χρυσαβγίτες ότι) λειτουργεί κι απ’ την ανάποδη:
Οταν, δηλαδή, χρησιμοποιείται ο ισχυρισμός “ποτέ δεν ήμουν μέλος” και από τους υπόδικους για να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους. Κλασικό παράδειγμα ο πολυπράγμων Τάσος Πανταζής, επικεφαλής-πυρηνάρχης της ΤΟ Περάματος, που έχει συλληφθεί ως ο αρχηγός στην επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα και που προφυλακίστηκε και για την επίθεση στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Αυτός,απαιτούσε από τον Κασιδιάρη “πιστοποιητικό που να προκύπτει ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής ώστε να αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση” κ.λπ. κ.λπ. [24].
_
# Ακόμα και ο γνωστός παθιασμένος “ακτιβιστής” χρυσαβγίτης Ευστάθιος Μπούκουρας δήλωσε με μεγάλη άνεση στην ανακρίτρια: «Δεν είμαι μέλος της ΧΑ» [25].
_
# Φυσικά, ο Μπούκουρας ψεύδεται όταν λέει ότι δεν είχε υψηλή θέση στη ΧΑ και ότι δεν είναι καν μέλος, παρά συνεργαζόμενος. Το καταστατικό του Αυγούστου 2012 (εκείνο που παρουσιάζουν σαν “το μόνο αυθεντικό” σε αντίθεση με εκείνο του 1987)κατατέθηκε από αυτόν και έχει την υπογραφή του [26]:
Το ψευδεπίγραφο "Νέο Καταστατικό" φέρει την υπογραφή του Ευστάθιου Μπούκουρα, που -κατά τ' άλλα- «δεν είναι μέλος»
Το ψευδεπίγραφο “Νέο Καταστατικό” φέρει την υπογραφή του Ευστάθιου Μπούκουρα, που -κατά τ’ άλλα- «δεν είναι μέλος»

_
### Τι άλλαξε το τελευταίο διάστημα – Οι ομολογίες τους
_
- «Υπήρχε μια ομάδα στα κεντρικά, η οποία έψαχνε το προφίλ των υποστηρικτών της, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν εισέρχονται άτομα από άλλους κομματικούς χώρους, δημοσιογράφοι ή άλλοι που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης» [27]Πηγή: Καθημερινή, 13/10/2013.
# Από τότε που απέκτησε μαζικότητα η ΧΑ, αν κάποιος την πλησιάσει και θελήσει να γίνει μέλος, η πρακτική όλων των τελευταίων 30 ετών δεν άλλαξε καθόλου, αλλά η αντιμετώπιση όσων πλησιάζουν την ΧΑ με σκοπό να ενταχτούν σε αυτήν -αλλά όχι στον σκληρό πυρήνα της-, γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Ο νεοεισερχόμενος, σύμφωνα με τις καταθέσεις όλων των μεγαλοστελεχών της ΧΑ, γράφεται σε ειδικό κατάλογο, πληρώνει 20 ευρώ σαν πρώτη συνδρομή, καθορίζεται κάποιο άλλο ποσό σαν τακτική μηνιαία συνδρομή και λαμβάνει “δελτίο υποστηρικτή“.
_
# Ενα σχετικά πρόσφατο στέλεχος της οργάνωσης, που έγινε γραμματέας σε μια νεοϊδρυθείσα τοπική οργάνωση, καταθέτει τις διαφορές μεταξύ υποστηρικτή, δόκιμου μέλους και τακτικού μέλους:
Ενορκη Κατάθεση - Υποστηρικτές, Δόκιμα μέλη, Τακτικά μέλη
Ενορκη Κατάθεση – Υποστηρικτές, Δόκιμα μέλη, Τακτικά μέλη

_
# Είναι χαρακτηριστικό, αν διαβάσει κανείς τις μέχρι τώρα καταθέσειςπροφυλακισμένων μελών της Χρυσής Αυγής (έχουν ήδη προφυλακιστεί περίπου 30 κι άλλοι 66 είναι κατηγορούμενοι) ο τρόπος προσέλκυσης νέων μελών-υποστηρικτών. Προκύπτουν τραγελαφικά γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγήεκμεταλλευόταν ανέργους και εξαθλιωμένους από τη φτώχεια πολίτες. Τους έταζαν δουλειά. Ενας από αυτούς κατέθεσε ότι του ζήτησαν να γίνει μέλος με αντάλλαγμα να του βρουν δουλειά στη ΔΕΗ ή σε κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία με μισθό 1.200 ευρώ. Από άλλες καταθέσεις υποδίκων προκύπτει επίσης η αλήθεια για τα περίφημα ρατσιστικά συσσίτια.
«Μας έδιναν ένα δέμα με τρόφιμα ή ρουχισμό με αντάλλαγμα να φορέσουμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής, να τους δώσουμε τα στοιχεία μας και να φωτογραφηθούμε με τον πυρηνάρχη. Στο δεύτερο δέμα τροφίμων μάς έλεγαν ότι δεν θα το πάρουμε αν πρώτα δεν γραφτούμε μέλη. Και μετά από λίγο μας καλούσαν για… ένα είδος εκπαίδευσης, αυτοάμυνας και για να συμμετάσχουμε στις πορείες και στην εκδήλωση για τον Μελιγαλά» [28].
__
# Βέβαια, εξακολουθούσε να διατηρείται η στρατιωτική ιεραρχία. Στις καταθέσεις πρώην χρυσαβγιτών που είδαν το φως της δημοσιότητας, γινόταν λόγος για τον “Ταξίαρχο Παππά” και τον “Ταγματάρχη Γερμενή” και τον “Εκπαιδευτή Κασιδιάρη“. Οπως γράφει κι ένας χρυσαβγίτης από την ΤΟ Κομοτηνής που άρχισε την σταδιοδρομία από τις οργανώσεις της Αττικής, στην ΧΑ υπάρχουν ακόμα “λοχαγοί” [29]:
Σε στρατιωτική παράταξη, «πίσω από το λοχαγό».
Σε στρατιωτική παράταξη, «πίσω από το λοχαγό».
_
«Για το Γ. Γερμενή υπάρχει κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στην οποία ο βουλευτής αναφέρεται ως “Ταγματάρχης”, με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων, αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών» [30].
__
# Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καταθέσεις των πλέον αρμόδιων για τις στρατολογήσεις νέων μελών βουλευτών της ΧΑ, έστω κι αν είχαν στριμωχτεί από τις Ανακρίτριες, έστω κι αν έπρεπε να τα απαρνηθούν όλα -από την στρατιωτική ιεραρχία μέχρι τα Τάγματα Εφόδου, κι από τις παρελάσεις μέχρι το μιλιταριστικό look και army fashion. Και ο Παναγιώταρος και ο Λαγός εξήγησαν πως επειδή ήταν αδύνατο να ελέγχουν το ποιόν όλων των αιτούντων ένταξη στη ΧΑ, προτίμησαν να ακολουθήσουν τη διαδικασία με τα “δελτία υποστηρικτή”. Ομως ούτε αυτά τα μέτρα ελέγχου μπόρεσαν να συγκρατήσουν τις παραβατικές συμπεριφορές των νέων μελών, και παρουσιάστηκαν, όπως χαρακτηριστικά είπαν, “κρούσματα καταχρηστικής συμπεριφοράς“.
«Ερώτηση: Ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εγγεγραμμένων μελών της Χρυσής Αυγής;;;
Ηλίας Παναγιώταρος: Ξεκινάμε με μια επεξήγηση: ότι η Χρυσή Αυγή έχει υποστηρικτές και όχι μέλη. Για λόγους αυτοπροστασίας του πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή από κακόβουλους διώκτες, πρόβοκάτορες κ.λ.π δεν έχει μέλη και ειδικότερα λόγω του τεράστιου όγκου των ανθρώπων που έρχονται στις τάξεις μας και που επίμονα ζητάει να γίνει μέλος μας ξεκινήσαμε νε το να λέμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό καιεπιλέξαμε τον όρο υποστηρικτής ο οποίος δεν έχει ούτε υποχρεώσεις ούτε δικαιώματα, έχουν μόνο μια κάρτα υποστηρικτού. Κάποιοι πουλούσαν μούρη με την κάρτα εκμεταλλευόμενοι τον αστικό μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη Χρυσή Αυγή. Οι κάρτες αυτές αν δεν κάνω λάθος αποσύρθηκαν εντός του 2013. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επόμενο συνέδριο μας έχει αρχίσει μια διαδικασία συντάξεωςνέου καταλόγου μελών με κριτήρια που θα καθορίσουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ποιους κάνουμε μέλη. Δε θέλουμε να έχουν την ιδιότητα του μέλους άτομα τα οποία μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Αρα στην ερώτηση σας περί δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των μελών απαντώ ότι δεν υπάρχουν προκαθορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις παρά μόνο τα απορρέοντα από τις διατάξεις του καταστατικού μας και τους γενικούς κανόνες συμπεριφοράς» [31].
Απολογία Παναγιώταρου, 02/10/2013
Απολογία Παναγιώταρου, 02/10/2013
__
# Και ο Λαγός:
«Ερώτηση: Ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εγγεγραμμένων μελών της Χρυσής Αυγής;;;
Γιάννης Λαγός: Διευκρινίζω ότι μέλη της Χρυσής Αυγής με την τεχνική έννοια του όρου είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον αριθμό των υποστηρικτών της. Μάλιστα κάποιες κάρτες υποστηρικτών μας που είχαν κυκλοφορήσει αμέσως μετά την εκλογική άνοδο μας, αποσύρθηκαν διότι υπήρξαν κρούσματα καταχρηστικής συμπεριφοράς εκ μέρους των κατόχων τους οι οποίοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν για δικούς τους λόγους το όνομα της Χρυσής Αυγής. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει λόγος για δικαιώματα ή υποχρεώσεις μελών. Υπάρχουν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος και εν πάση περιπτώσεις ισχύουν οι στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας και κοινωνικής συμπεριφοράς τόσο για τα μέλη όσο και για τους υποστηρικτές»[32].
Απολογία Λαγού, 02/10/2013
Απολογία Λαγού, 02/10/2013
__
# Πράγματι, τα δελτία (κάρτες) υποστηρικτή αποσύρθηκαν με εντολή Μιχαλολιάκου, σύμφωνα με τον βετεράνο χρυσαβγίτη και ιδρυτικό μέλος του “Τάγματος” Οδυσσέα Πατεράκη [33]. Κι επειδή και με αυτά γινόταν “καταχρήσεις” κατά την πανομοιότυπη κατάθεση με τις ίδιες λέξεις Λαγού και Παναγιώταρου, τα κατάργησαν κι αυτά τα δελτία.
# Αυτό είναι ένα πρόσφατο “Δελτίο υποστηρικτή”:
Χρυσή Αυγή, Δελτίο υποστηρικτή. Χωρίς όνομα κατόχου, μόνο με έναν κωδικό.
Χρυσή Αυγή, Δελτίο υποστηρικτή. Χωρίς όνομα κατόχου, μόνο με έναν κωδικό.

__
# Ομως, αναρωτιέται κανείς τι είδους “καταχρηστική συμπεριφορά εκ μέρους των κατόχων των καρτών” και τι είδους κρούσματα υπήρξαν όταν κάποιοι “πουλούσαν μούρη με την κάρτα εκμεταλλευόμενοι τον αστικό μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη Χρυσή Αυγή“. Τι είδους ήταν αυτές οι “καταχρήσεις“;;; Ειδικά, μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι το “δελτίο υποστηρικτή” δεν έγραφε καν το όνομα του κατόχου· έγραφε μόνο έναν αριθμό, έναν κωδικό. Ε, δεν θέλει και πολλή φαντασία. Ολοι καταλαβαίνουν, ασφαλώς. Αν πάει κάποιος με μία λ.χ. κάρτα μέλους του ΚΚΕ ή της ΔΗΜΑΡ ή των Οικολόγων, τι άραγε θα μπορούσε να επιτύχει εκεί που θα την δείξει, π.χ. σε κάποιον καταστηματάρχη;;; Αν πάει, όμως, με κάρτα της ΧΑ, ε, τότε είναι φανερό τι θα μπορούσε να πετύχει από έναν τρομοκρατημένο καταστηματάρχη. Στις συνακροάσεις, δηλαδή στις συνομιλίες μεταξύ χαμηλόβαθμων χρυσαβγιτών που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη δολοφονία Π. Φύσσα, ήταν χαρακτηριστικότατοι εκείνοι διάλογοι, όταν ο εκβιαζόμενος καταστηματάρχης δεν είχε χρήματα για να δώσει στους εκβιαστές χρυσαβγίτες και τους είπε “πάρτε ό,τι θέλετε”, κι εκείνοι πήραν ένα … καλάμι ψαρέματος (!!!) και άλλα τέτοια αντικείμενα, και συζητούσαν μετά πως να τα “σκοτώσουν” για να μην πάνε χαμένα και για να βγάλουν γρήγορα λεφτά. Κάποιοι τέτοιοι λόγοι οδήγησαν την ηγεσία της ΧΑ να “καταργήσει” τις κάρτες αυτές. Δεν γίνεται να εκβιάζουν και να πουλάνε προστασία οι οποιοιδήποτε, απλά επειδή έχουν στην κατοχή τους μια κάρτα με το σήμα της ΧΑ. Αυτά είναι προνόμια, σοβαρά προνόμια, μόνο για τα χρισμένα μέλη της μαφιόζικης συμμορίας. Φως φανάρι.
(Δείτε στο “Παράρτημα Β” που ακριβώς και με ποιον προσοδοφόρο για τα μέλη της ΧΑ τρόπο αξιοποιούνταν η κατοχή “δελτίου υποστηρικτή”, εκβιασμοί και μπραβιλίκια).
_
# Κι αν υπάρχουν τυχόν αμφιβολίες για τα “προνόμια” που παρέχει στους χρυσαβγίτες η ιδιότητα του μέλους, είναι διαφωτιστική η παραδοχή ενόςΠαπαδιονυσίου, πρώην εκπαιδευτικού και “θεωρητικού” γραφιά στη ναζιστοσελίδα και στη ναζιστοφυλλάδα. Τις μέρες που είχε αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση κάθε συλληφθέντα, είχε γράψει το αμίμητο:
«Τώρα όσον αφορά τις κατηγορίες εις βάρος του Κινήματος μας που βάσει τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κάποιων μελών προκύπτει ότι εμπλεκόμαστε με προστασία νυκτερινών καταστημάτων, το μόνο που θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε είναι η φαιδρότητα του όλου εγχειρήματος.
Από που έως που, η συζήτηση μεταξύ δυο ανέργων νεαρών που τυγχάνει να είναι Χρυσαυγίτες και που στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν εισόδημα στρέφονται σε απαράδεκτες μεθόδους, σχετίζεται με την φιλοσοφία και την πρακτική του Εθνικιστικού Κινήματος;;;» [34]
_
[Σ.Σ.: Δεν είναι καταπληκτική η παραδοχή αυτή;;; Οι άνεργοι χρυσαβγίτες που σκέφτηκαν "να αποκτήσουν εισόδημα" χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του μέλους της ΧΑ, αλλά αυτό, λέει, δεν "σχετίζεται με την πρακτική του Εθνικιστικού Κινήματος"!!!].
__
# Ετσι εξηγούνται και οι θολές φωτογραφίες με το μωσαϊκό από τις εκδηλώσεις της ΧΑ, που ανεβαίνουν στις ιστοσελίδες της συμμορίας. Αυτή η πρακτική, για “νόμιμο πολιτικό κόμμα” δεν δικαιολογείται. Για ποιο λόγο, άραγε, το κόμμα που διεξάγει “νόμιμο πολιτικό αγώνα” καταφεύγει σ’ αυτήν την ακραία τακτική;;; Μια τακτική που δεν ακολουθείται από απολύτως κανένα άλλο κόμμα εκτός από τις σελίδες κάποιων αναρχικών. Είναι εύλογο, βέβαια, να βλέπουμε αυτήν την πρακτική στις φωτογραφίες των αναρχικών ή/και μπαχαλάκηδων, αλλά για ποιο λόγο να την βλέπουμε και στο “νόμιμο πολιτικό κόμμα” με την “δήλωση στον Αρειο Πάγο”;;; Κακά τα ψέματα, είναι προφανές. Μόνο οι Μαφίες και οι Καμόρες έχουν να φοβηθούν από την δημόσια έκθεση των προσώπων των στελεχών τους. Είναι, πεντακάθαρα, ένα προληπτικό μέτρο ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις στις εμπλοκές με τον Νόμο της ναζιστικής μαφίας.
_
# Ενα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, που βάζει μωσαϊκό στα πρόσωπα όταν οι οπαδοί του πηγαίνουν απλά στα γραφεία για να παρακολουθήσουν ομιλίες:
Οταν παρακολουθούν ομιλίες.
Οταν παρακολουθούν ομιλίες.
_


# Ενα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, που βάζει μωσαϊκό στα πρόσωπα όταν οι οπαδοί του παρίστανται σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων:
Οταν παρίστανται σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων.
Οταν παρίστανται σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων.
_
# Ενα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, που βάζει μωσαϊκό στα πρόσωπα όταν γίνεται παρουσίαση των υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά του:
Οταν γίνεται παρουσίαση των υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά του.
Οταν γίνεται παρουσίαση των υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά του.

__

# Ενα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, που βάζει μωσαϊκό στα πρόσωπα όταν πηγαίνουν για αιμοδοσία:
Οταν πηγαίνουν για αιμοδοσία.
Οταν πηγαίνουν για αιμοδοσία.
__
# Ενα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, που βάζει μωσαϊκό στα πρόσωπα όταν καθαρίζουν σκουπίδια:

Οταν καθαρίζουν σκουπίδια.
Οταν καθαρίζουν σκουπίδια.
__
# Ενα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, που βάζει μωσαϊκό στα πρόσωπα ακόμη και σε μνημόσυνα:



Ακόμη και σε μνημόσυνα.
Ακόμη και σε μνημόσυνα.
_________________

«Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη που απομακρύνονται από τη Χρυσή Αυγή δέχονται απειλές από στελέχη του κόμματος για τη στάση τους» [35].
__
# Οι αποχωρήσαντες δέχονταν απειλές, ακόμη και για τη ζωή τους:
«Σοκάρουν όσα καταθέτει ενόρκως στις Αρχές μάρτυρας που υπήρξε στο παρελθόν μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά αποχώρησε οικειοθελώς. Ο Γ.Μ. δέχτηκε τρεις φορές δολοφονική επίθεση από τους πρώην «συναγωνιστές» του, επειδή τόλμησε να τους… εγκαταλείψει» [36].
_________________
_
### Κι αν ο Ρουπακιάς “δεν ήταν ποτέ μέλος της ΧΑ”, αυτοί οι χρυσαβγίτες που δέχτηκαν επίθεση στο Νέο Ηράκλειο ήταν απλά “τα δύο παιδιά κι ο ένας συμπολίτης”;;;
_
# Ερωτήματα προκαλεί και η στάση της επίσημης ΧΑ απέναντι στα μέλη της που δέχτηκαν επίθεση στο Νέο Ηράκλειο. Ουδέποτε οι επίσημοι της ΧΑ δήλωσαν κατηγορηματικά ότι οι τρεις που δέχτηκαν τις σφαίρες ήταν μέλη της.
Στην πρώτη ανακοίνωση, ώρα 19.32 της 01/11/2013, κάνουν λόγο για “ΔύοΕλληνες νεκρούς και έναν Ελληνα τραυματισμένο“:
Η πρώτη αντίδραση: Απλά πρόκειται για "Ελληνες"
Η πρώτη αντίδραση: Απλά πρόκειται για “Ελληνες”
__

# Στην επόμενη ανακοίνωση, 1,5 ώρα μετά, μιλάνε για “δύο νέα παιδιά κι έναν συμπολίτη:
«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο [...] Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά [...] Αλλος έναςσυμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα [...] Εκτελέστηκαν εν ψυχρώ νέα παιδιά [...] Τα ΜΜΕ στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και Ελληνες πολίτες» [37].
__
Δύο ώρες μετά, πάλι μιλάνε για “νέους Ελληνες, νέα παιδιά, συμπολίτες” ενώ για πρώη φορά εμφανίζεται η φράση “τους θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας“:
«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας.
Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας προσωπικώς είναι ένοχοι και απολύτως υπεύθυνοι για τις αποψινές εν ψυχρώ δολοφονίες νέων Ελλήνων[...] Ο άθλιος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ όχι μόνο επέτρεψε, αλλά υποκίνησε τις τρομοκρατικές ομάδες, που ανεξέλεγκτες απόψε εκτέλεσαν νέους συμπολίτες μας [...] Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας» [38].
__
# Την ίδια ώρα, ο Κασιδιάρης απαντάει σε ερώτηση του Παυλόπουλου και επαναλαμβάνει «Τα παιδιά αυτά τα θεωρούσαμε μέλη της οικογένειάς μας. Ετσι αισθάνομαι»:
«- Παυλόπουλος: Τα παιδιά αυτά ήταν μέλη του κόμματος;;;
- Κασιδιάρης: Τα παιδιά αυτά τα θεωρούσαμε μέλη της οικογένειάς μας. Ετσι αισθάνομαι» [39].
__
# Σε νέα ανακοίνωση, το πρωί της επόμενης μέρας, οι νεκροί ονομάζονται μόνο «αδέρφια, δικοί μας άνθρωποι, δική μας οικογένεια».
«[...] Μάνο και Γιώργο [...] σε λίγο χρόνο σας νιώσαμεαδέρφια, δικούς μας ανθρώπους, δική μας οικογένεια[...]Τα παιδιά της Χρυσής Αυγής πενθούν σήμερα, πενθούν για τα μικρά τους αδέρφια» [40].
__
# Τέσσερις μέρες αργότερα, ακόμα, ο Κασιδιάρης περνάει απ’ το κανάλι τουΤράγκα, και πάλι αποφεύγει να απαντήσει ευθέως αν ήταν μέλη ή στελέχη [41].
__
# Και ούτω καθ’ εξής: Ο Ηλιόπουλος μιλάει για “τους δυο αδερφούς μας” [42], οΠαππάς για “δύο νεκρούς κι έναν βαριά τραυματισμένο” [43] και αργότερα γιατους ηρωικούς νεκρούς μας” και για “μάρτυρες” [44], αλλά πουθενά δεν γίνεται λόγος, καθαρά και ξάστερα, για “μέλη της Χρυσής Αυγής“.
__

Σ’ αυτό το παράξενο σκηνικό, υπάρχει μια λογική εξήγηση. Τις πρώτες ώρες, τουλάχιστον, που κανείς δεν ήξερε αν τυχόν υπήρχε κάποια ποινική πτυχή στην υπόθεση αυτή, και υπήρχαν πολλοί που μιλούσαν για “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”, η ηγεσία της συμμορίας σκέφτηκε ότι έπρεπε να λάβει τα μέτρα της. Μην τυχόν την βρει κανένα κακό, όπως στο παρελθόν, που μεγαλοστελέχη της είχαν κατηγορηθεί ακόμη και για συμβόλαια θανάτου. Κι έτσι, απέφυγαν συστηματικά να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά στην ιδιότητα του μέλους των νεκρών “συναγωνιστών” τους.
_
_________________
_
### Ποιος είναι ο αριθμός μελών μυημένων και με χρίσμα χρυσαβγιτών;;;
_
# Δεν απαντήσαμε σε ένα βασικό ερώτημα. Πόσα είναι τα μυημένα και με το “χρίσμα” μέλη της ναζιστικής συμμορίας;;;
_
# Αρχικά, πρέπει να σημειώσουμε λίγα ιστορικά, σχετικά με την ΧΑ. ΤονΦεβρουάριο του 1983 κατέθεσαν δήλωση ίδρυσης σαν “πολιτική κίνηση” (και όχι κόμμα) στον Αρειο Πάγο [45], η οποία στάλθηκε αμέσως στη Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών για να αναγνωριστεί ως κόμμα, χωρίς να το ζητήσει αυτό ο Μιχαλολιάκος [46]. Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 1986 -μια μέρα που έχει κάποιο ιδιαίτερο συμβολισμό για τους ναζί- «έλαβε χώρα η μυητική τελετή ίδρυσης του Εθνικοσοσιαλιστικού Τάγματος “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”, από επτά επίσης προσεκτικά επιλεγμένα πρόσωπα, ταγμένους εθνικοσιαλιστές, υπό την ηγεσία του Νίκου Μιχαλολιάκου», όπως σημειώνει ο Γιάννης Περδικάρης, αφού πρώτα περιγράφει τον χώρο, με τις σβάστικες και τα εθνικοσοσιαλιστικά εμβλήματα, σημαίες και αφίσες, και με τα “εμβατήρια να δονούν τον χώρο” [47].
Ο "Ορκος" Εθνικοσοσιαλιστικού Τάγματος "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή" με ημερομηνία 30/06/1983, βρέθηκε στο σπίτι του Παππά
Ο “Ορκος” Εθνικοσοσιαλιστικού Τάγματος “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” με ημερομηνία 30/06/1983, βρέθηκε στο σπίτι του Παππά

_

# Στη συνέχεια, αποκαλύπτει ότι τελετές -μύησης και άλλες- πραγματοποιούντανστο γερμανικό νεκροταφείο Διονύσου-Ραπεντόζας, όπου είναι θαμμένοι Γερμανοί στρατιώτες [48]. Ολονυκτίες με εθνικοσοσιαλιστικά τελετουργικά, σε συνεύρεση με τους Γερμανούς ναζί που τους επισκέπτονται τον τελευταίο καιρό, όπως εκείνοι τουFSN [49], αλλά και όπως αυτές που μαθαίνουμε τώρα τελευταία να συμβαίνουν από τους νεότερους χρυσαβγίτες, π.χ. η ομάδα με τους Κασιδιάρη και Φουντούλη εκεί γύρω στο χειμερινό ηλιοστάσιο.
21 Δεκεμβρίου 2012, Πάρνηθα, Κασιδιάρης,  Φουντούλης και άλλοι μυημένοι της Χρυσής Αυγής γιορτάζουν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και ξεδιπλώνουν τη σβάστικα.
21 Δεκεμβρίου 2012, Πάρνηθα, Κασιδιάρης, Φουντούλης και άλλοι μυημένοι της Χρυσής Αυγής γιορτάζουν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και ξεδιπλώνουν τη σβάστικα.

__

# Κι έτσι, από χρυσαβγίτη σε χρυσαβγίτη, διαιωνίζεται “το είδος” και φτάνει στον σημερινό αριθμό μελών που κρατείται μυστικός και με μια γκρίζα ομίχλη να τον καλύπτει.

# Ο Μπούκουρας στην απολογία του, όταν ρωτήθηκε, έκανε λόγο για 700-1.000 μέλη [50].
# Ο Γερμενής μίλησε για 2.000 μέλη, όταν τέθηκε υπόψη του από τις ανακρίτριες μια πλήρης περιγραφή ενός τελετουργικού ορκωμοσίας [51]
# Ο Μιχαλολιάκος μιλάει για 3.000 μέλη, σε μια μάλλον άγνωστη συνέντευξή του σε έναν Ελληνα μελετητή του φαινομένου [52].
_
# Ενώ ο Περδικάρης αναφέρει πως «η ΧΑ γαλούχησε 1.000 πιστούς εθνικοσοσιαλιστές», και αξίζει τον κόπο να δούμε το σχετικό απόσπασμα:
«Στα είκοσι πρώτα χρόνια της ύπαρξής της, μόνη αυτή από όλα τα συγγενή ριζοσπαστικά κινήματα της Ευρώπης, γαλούχησε, επιμόρφωσε και κατάρτισε 1.000 πιστούς εθνικοσοσιαλιστές. Την τελευταία δεκαετία, ο καθένας από αυτούς με τη σειρά του, γαλούχησε, επιμόρφωσε και κατάρτισε 5 πιστούς εθνικοσοσιαλιστές της επόμενης γενιάς.
Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 5.000 εθνικοσοσιαλιστές, ναζιστές αν επιμένετε, πιστοί, ακλόνητοι κι ατσάλινοι στην πεποίθηση στρατιώτες του Φύρερ. Είναι έτοιμοι να πράξουν το καθήκον τους όταν Ψηλώσει η Στιγμή [...] να επιστρέψουν και η γη να τρέμει. Ζουν και κινούνται ανάμεσά μας [...] αλλά δεν τους γνωρίζετε. Δικαστικοί και διπλωμάτες, κρατικοί λειτουργοί και πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, ιατροί, μηχανικοί, επώνυμοι κι ανώνυμοι επιστήμονες και τεχνικοί, κοινοί θνητοί, γλιστρούν σιωπηλοί και αθόρυβοι μεταξύ σας και περιμένουν την Ωρα. Δεν είναι ψηφοφόροι της ΧΑ, γιατί δεν είναι καν ψηφοφόροι, είναι ταγοί. Δεν ανήκουν στη ΧΑ κι όμως είναι τα οκτώ ένατα της αόρατης θέας της. Είναι λίγοι;;; Γελιέστε. Είναι πάρα πολλοί. Οταν έλθει η ΩΡΑ τότε θα κυβερνήσουν» [53].
______________________
_
###«Η Χρυσή Αυγή είναι όπως το παγόβουνο: Τα οχτώ ένατα δεν φαίνονται. Βλέπετε μόνο ό,τι εμείς θέλουμε να δείτε» [54]
_
# Πάντως, ακόμη και μεταξύ των μυημένων και με το χρίσμα μελών, -όσοι και να ‘ναι- δεν λείπουν τα συντροφικά μαχαιρώματα. Εντύπωση προκαλεί η επιστολή τουΑρτέμη Ματθαιόπουλου προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο βουλευτής Σερρών καρφώνει στον αρχηγό της ΧΑ τους Μούκο Αθανάσιο, Ζησιμόπουλο Πολύβιο, Χασιώτη Γεώργιο, Χατζηβασιλείου Αθανάσιο, Τσακίρη Μιχαήλ, Ιωαννίδη (Ιωακείμ-Μάκης;;;) και Χρυσομάλλη Νικόλαο, ισχυριζόμενος ότι δεν προσέφεραν στο κόμμα κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2012.
Γράφει προς τον αρχηγό:
«Τα κουρασμένα στελέχη με το μόνο που ασχολούνται, όταν έρχονται στα γραφεία, είναι η διανομή μισθών και θέσεων στο Κίνημα. Οι μισθοί καλώς να δοθούν, αλλά όταν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε και με ποια άτομα μπορούμε να το κάνουμε. Ατομα τόσο πολύ επιπόλαια και απαξιωτικά ως προς τον κόσμο, νομίζω ότι δεν θα πρέπει κάποιος να τα συμπεριλαμβάνει σε οποιονδήποτε σοβαρό σχεδιασμό για το μέλλον» [55].
_
# Και πάντα -μα πάντα-, κάθε αποχώρηση υπαρχηγού της ΧΑ συνοδεύονταν από … αιματηρά επεισόδια και σκληρές συγκρούσεις. Από την αποχώρηση Περδικάρη το 1991, μέχρι το διαζύγιο με τον Ιωάννη Γιαννόπουλο το 1998, με τον Στέφανο Γκέκα το 2002, και αργότερα στην προηγούμενη δεκαετία με τον Χάρη Κουσουμβρή, τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο και τον Περίανδρο, όλα τα διαζύγια ήταν κανονικές εχθροπραξίες των μέχρι πρότινος “αδερφών του αίματος και της τιμής”.

______________________
_
### Επίλογος – Το βαθύτερο νόημα και η ουσία σ’ αυτό το εκκρεμές “είναι-δεν είναι μέλος μας”
_
# Ομως, ποιο είναι το νόημα και η βαθύτερη ουσία σ’ αυτό το εκκρεμές “είναι-δεν είναι μέλος μας”;;; Είναι κάτι πολύ απλό. Είναι η δυνατότητα διαφυγής της οργάνωσης και του ίδιου του Φίρερ προσωπικά, από κάθε δύσκολη θέση και από κάθε στρίμωγμα, όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν το Νόμο, για την παραβατική τους συμπεριφορά. Αν και υπάρχουν, πλέον, δικαστικές αποφάσεις όπου περιγράφεται με μεγάλη λεπτομέρεια η παράνομη δράση των μελών της ΧΑ και η κεντρικά καθοδηγούμενη διάπραξη βαρύτατων κακουργημάτων (υποθέσεις Περίανδρου, Πόρκυ, η επίθεση στο Κοιωνικό Στέκι στα Πετράλωνα στις 30/06/2008 και άλλες πολλές που περιγράφει ο Δημήτρης Ψαρράς στο βιβλίο του, σελ. 168 [56]), και τονίζεται η ευθύνη της ΧΑ στις αιματηρές επιθέσεις και στις απόπειρες δολοφονίας, ο ηθικός αυτουργός σε όλα αυτά Μιχαλολιάκος και η ηγετική ομάδα γύρω του νομίζουν πως μπορούν να ξεφύγουν από την διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης, ισχυριζόμενοι ανά περίπτωση ότι οι δράστες “δεν είναι μέλη μας”, αλλά και ωθώντας τους δράστες να δηλώνουν ότι “δεν είναι μέλη” τους, σε μια μάλλον ανορθόδοξη εκδοχή της μαφιόζικης ομερτά.
_
# Ο βετεράνος ναζί Γιάννης Περδικάρης ή Ιων Φιλίππου [57] γράφει σχετικά στο απολογιστικού τύπου βιβλίο του “Χρυσή Αυγή Πολιτικός οροδείκτης”, εκδόσεις Ηλεκτρον, Αθήνα, 2013, που εξέδωσε πρόσφατα από τις εκδόσεις του μέντορά του Κώστα Πλεύρη (που μάλλον είναι ιδιοκτησία, στην πραγματικότητα του Αδ-όνειδος Γεωργιάδους, όπως έχει γραφτεί), για τον τρόπο διαφυγής του αρχηγού τους από τις ευθύνες των εγκληματικών πράξεων:
«[...] ο Μιχαλολιάκος αποφασίζει να απαλλαγεί από τουςαντιζήλους, ενόσω διάφορες κατηγορίες για ποινικά και άλλα αδικήματα ήδη τους βαρύνουν» [58]
_
Και σε άλλο σημείο, λέει πολύ χαρακτηριστικά:
«Οι δικαστικές περιπέτειες των μελών της Χρυσής Αυγής είναι ένα βαρύ φορτίο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος “δεν εγκαταλείπει τους στρατιώτες του”, εκτός κι αν η δράση τους θέτει εν κινδύνω την υπόσταση της οργάνωσης, οπότε και αναλαμβάνει την εκκαθάριση του σκηνικού» [59]
_
# Είναι ακριβώς αυτό που επιχειρείται και σήμερα, με την αποκήρυξη του Γιώργου Ρουπακιά. Ακόμα σαφέστερα τα λέει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο “Εχθροί του καθεστώτος” [60]:
- «Πιστεύουμε ότι όποιοι κάνουν αυτές τις πράξεις [...] αλλά ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία είναι οπαδοί μας, δεν έχουμε ευθύνη».
_
# Αλλά είναι κι αυτό ακριβώς που επιχειρείται σήμερα, πάλι, και με την αποκήρυξη όλων των μελών-στελεχών-υποστηρικτών, συμπεριλαμβανομένου του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά. Αυτό συμβαίνει τώρα, και αυτό -υποπτευόμαστε- θα φανεί ολοκάθαρα στη δίκη: Ο Μιχαλολιάκος και τα ηγετικά στελέχη δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν όλους τους χαμηλόβαθμους, για να απαλλαγούν απ’ τις κατηγορίες. Αυτή είναι η τακτική Μιχαλολιάκου. Τα ίδια έγιναν και με τον Κουσουμβρή (κατηγορούμενος για ληστείες, μεταξύ άλλων), τα ίδια με τον Περίανδρο (που έμεινε χρόνια στη φυλακή), τα ίδια με τον Ζαφειρόπουλο (που κινδύνεψε πολλές φορές η σωματική του ακεραιότητα), τα ίδια και με πολλούς άλλους. Οταν ο … αρχηγός δεν εξυπηρετείται πλέον από την παρουσία και τη δράση των παλλικαράδων του, τους ανοίγει το λάκκο.
_
# Αυτό ακριβώς το συμπέρασμα βγαίνει, μεταξύ άλλων, και από τις εξής δηλώσεις Κασιδιάρη:
Ερώτηση: Θα κλείνατε την πόρτα στον Ρουπακιά ώστε να μην φτάναμε σε φόνο;;;
Κασιδιάρης: Δεν ήταν μέλος μας, δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ.
Ερώτηση: Στον Πατέλη;;;
Κασιδιάρης: Αν η δικαιοσύνη βρει ΕΝΟΧΟ κάποιον, αυτός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ στη ΧΑ.

Το πιάσαμε το υπονοούμενο;;;
Εμείς, λέει, τους δίνουμε το ελεύθερο να σπάσουν κεφάλια και τους λέμε “μη φοβάστε, είμαστε πίσω σας για ό,τι συμβεί”.
Αν σας πιάσουν, θα αρνηθούμε τα πάντα.
Αν, τέλος, σας καταδικάσουν, τότε θα σας διαγράψουμε.
Αυτό είπε.
Πηγή: Τηλεφωνική παρέμβαση του εκπρόσωπου Τύπου της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Αρτ, 09/10/2013
https://www.youtube.com/watch?v=JoPEnd5hoz0

_
# Ο Ρουπακιάς, τη μια βδομάδα ελάμβανε μετά βαΐων και κλάδων το επίσημο “Πτυχίο-Πιστοποιητικό” του από τη ΧΑ, με τις αναφορές στον “Ορκο Τιμής” που είχε δώσει:
Από την Συμπληρωματική απολογία, 14/04/2014, σελ. 11, Πτυχία, Πιστοποιητικά και "όρκοι τιμής"
Από την συμπληρωματική απολογία Ρουπακιά, 14/04/2014, σελ. 11, Πτυχία, Πιστοποιητικά και “όρκοι τιμής”
_


# Και μόλις την επόμενη βδομάδα, όταν περίμενε να του βρουν δικηγόρο … “να κόψεις το λαιμό σου”:


Από την Συμπληρωματική απολογία, 14/04/2014, σελ. 47, Κόψε το λαιμό σου
Από την συμπληρωματική απολογία, 14/04/2014, σελ. 47, Κόψε το λαιμό σου
_

# Φαίνεται, πάντως, ότι ο Μιχαλολιάκος και ο αντ’ αυτού Κασιδιάρης έχουν θορυβηθεί λίγο και είναι πλέον πολύ προσεκτικοί όταν η συζήτηση έρχεται στο ποιόν των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Είναι χαρακτηριστική η παραδοχή ενός υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη, τώρα στις εκλογές, εκείνου των Ιωαννίνων, του 
Ιωάννη Γιώτη. Στην προεκλογική τους συγκέντρωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου τους, ομολόγησε με τον πλέον φυσικό τρόπο ότι … ρωτήθηκε από τη ηγεσία της ΧΑ αν έχει καθαρό ποινικό μητρώο (!!!) Κι έτσι, μόνον, τον έχρισαν υποψήφιο!!! [61]

______________________


### Υστερόγραφο – Οι χιλιάδες ζωές που καταστράφηκαν
# Ας κλείσουμε αυτήν την περιήγηση στη ματαιοδοξία του ανθρώπου που ήθελε να γίνει ο Ελληνας Αδόλφος και στις ζωές που έχει καταστρέψει -εντός κι εκτός οργάνωσης, “συναγωνιστών” και εχθρών του- με μια φράση ενός συγγενή ενός από τους δολοφονημένους χρυσαβγίτες. Μιλάει ο θείος του:
«Ο αδελφός μου και η νύφη μου ούτε να τους δουν δεν θέλουν. Μας έφαγαν το παιδί εκεί. Τους έκαναν πλύση εγκεφάλου εκεί» [62].
___________________________________
_
### ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α – Ορκωμοσίες νεοφώτιστων μυημένων και με το “χρίσμα” μελών – Βίντεο και διάλογοι
_
# Χάρη στην πρόσβαση που έχουν τα ΜΜΕ στα στοιχεία της δικογραφίας, υπάρχει πλέον άφθονο υλικό και στοιχεία που μας επιτρέπουν να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα -οπτική και ακουστική- σε σχέση με τις ορκωμοσίες και τα χρυσαβγίτικα τελετουργικά. Οπως διαβάζουμε σε ενημερωτικό ιστότοπο που παρακολουθεί την υπόθεση λεπτομερώς:
«Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία αξιολογήθηκε, πέραν των μαρτυρικών καταθέσεων προστατευομένων μαρτύρων, άλλων προσώπων κυρίως θυμάτων επιθέσεων-μεταναστών και στοιχεία που ήρθαν τον τελευταίο καιρό στην ανάκριση σε ψηφιακούς δίσκους και περιλαμβάνονταν σε υπολογιστές κατηγορουμένων. Από αυτά αξιολογήθηκαν ως επιλήψιμα, διαδικασίες ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής με ιδιαίτερο τελετουργικό, όπου φέρεται να απεικονίζεται ο βουλευτής Γερμενής να κάνει εμπρηστικές ομιλίες περί της “φυλής” και των εχθρών της, μεταφέροντας -κατά τις αρχές- τη θέση του πολιτικού σχηματισμού, ως ιδεολογικός καθοδηγητής -κυρίως απέναντι σε ομάδες ανθρώπων όπως οι μετανάστες».
Πηγή: Capital.gr, Το σκεπτικό για την προφυλάκιση των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος), 12/01/2014
_
# Αρχικά, υπάρχει βίντεο από μια τέτοια ορκωμοσία, με ημερομηνία πολύ πρόσφατη, μόλις του καλοκαιριού του 2011:
Αντέννα TV, Ο νεοναζιστικός προσανατολισμός της Χρυσής Αυγής, 11/12/2013
_
# Από την ίδια αυτή τελετή μύησης, οι διάλογοι απομαγνητοφωνήθηκαν για να παρουσιαστούν στους απολογούμενους χρυσαβγίτες βουλευτές, όταν βρέθηκαν ενώπιον των ανακριτών, στις 11 και 12/01/2014. Ετσι, υπάρχει η περιγραφή τελετής υποδοχής νέων μελών, λ.χ. στην απολογία Γερμενή, στις σελίδες 26-45, όπως επίσης υπάρχει και στην απολογία Ηλιόπουλου (σελ. 21-35) και στην απολογία Μπούκουρα, σελ. 40-55. Μπορείτε να διαβάσετε τους πλήρεις διαλόγους, εδώ, στο:
Ιστολόγιο JailGoldenDawn, Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος, Οι ορκωμοσίες των μελών της Χρυσής Αυγής (Τελετή ορκωμοσίας δοκίμων μελών Πυρήνας υποδοχής 23 Ιουλίου 2011) [+ Αποσπάσματα από την απολογία Γιώργου Γερμενή στις 11/01/2014] [Από Πόρισμα προς τη Βουλή 19 Φεβ 2014], 20/03/2014
_
# Διαβάζουμε, επίσης, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις “ομολογίες” των νεοφώτιστων ενώπιον λοχαγών, ταγματαρχών, εκπαιδευτών και του ίδιου του αρχηγού τους:
«Μεταξύ άλλων, στα χέρια των ανακριτριών έχει περιέλθει κατάλογος με τις “20 Αρχές της προπαγάνδας” και υλικό από λόγους ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής, παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Γιώργου Γερμενή. Σε ένα από αυτά τα στιγμιότυπα μέλος του κόμματος σηκώνεται και χαιρετά ναζιστικά.
Στις επίμαχες ορκωμοσίες φαίνεται μέλος της Χρυσής Αυγής να λέει στον λόγο ορκωμοσίας του:
- “Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαστε επαναστάτες. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας”.
Αλλο μέλος, αναφερόμενο στην ορκωμοσία του σε όσους “γκρινιάζουν αλλά κάθονται στον καναπέ”, φαίνεται να λέει:
- “Οσοι γκρινιάζουν αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ, είναι σκουλήκια και αξίζει να τους πατήσουμε. Την ημέρα της κρίσης μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, τότε δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται δεξιά μέχρι αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό”.
- Εμφανίζεται μέλος της Χρυσής Αυγής να λέει:
- “Ο Χρυσαυγίτης είναι επαναστάτης”.
Αλλος σημείωνε:
- “Ναι, είμαι ναζί. Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Ολοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς”».
Πηγή: Ζώτου Ελλη, “Ναζιστικές ομολογίες και απειλές κατά πάντων”, Αυγή, 10/12/2013http://www.avgi.gr/article/1469129/nazistikes-omologies-kai-apeiles-kata-panton
__
# Οπως βλέπουμε, κύριος άξονας κάθε “εξομολόγησης” κάθε νέου χρισμένου χρυσαβγίτη είναι οι πάσης φύσεως απειλές, με αποδέκτες οποιονδήποτε δεν είναι σαν κι αυτούς:
«Θα πάρουμε τα παιδιά τους», κραυγάζει ο Μάστορας-Μισιάκας, με την ευκαιρία του πρώτου συνεδρίου της νεολαίας τους:
Γιώργος Μάστορας, Θα πάρουμε τα παιδιά σας, περιοδικό ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, 2000, τεύχος Ειδική έκδοση για το πρώτο συνέδριο του Μετώπου Νεολαίας, σελ 3
Γιώργος Μάστορας, Θα πάρουμε τα παιδιά σας, περιοδικό ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, 2000, τεύχος Ειδική έκδοση για το πρώτο συνέδριο του Μετώπου Νεολαίας, σελ 3

_
Πηγή: Περιοδικό του Μετώπου Νεολαίας της ΧΑ Αντεπίθεση, ειδική έκδοση για το πρώτο συνέδριο του Μετώπου Νεολαίας, 2000, βρίσκεται εδώ:
http://www.egolpion.com/goldendown_orthodoxy2.el.aspx
__
# Οπως απάντησε η Σκορδέλη στην ερώτηση «γιατί βάζετε παιδιά 14-15 ετών να οπλίζονται με μαχαίρια και να επιτίθενται σε μετανάστες» που της απηύθυνε οΕλγαντούρ Ναΐμ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας, κατά την συνάντηση του με τις “Επιτροπές Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα” την άνοιξη του 2010:
- «Εμείς προετοιμάζουμε τα παιδιά ν’ αντιμετωπίσουν το αύριο».
Πηγή: Εφετείο Αθηνών, Ειδικές Ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα & Μαρία Δημητροπούλου, Προς τον Πρόεδρο της Βουλής Αρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, 19/02/2014, σ. 98
_________________________________
_
### ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β – Δύο μέλη της ΧΑ συζητάνε για έσοδα από εκβιασμούς και για το πως θ’ αυξήσουν τις παροχές και τις οικονομικές απολαβές που έχουν χάρη στην ιδιότητα του μέλους της συμμορίας
_
Ημερομηνία 20/09/2013, αμέσως μετά τη δολοφονία Π. Φύσσα, δηλαδή, κι ενώ ο κλοιός στενεύει γύρω τους
[Από ΑΡΧΕΙΟ 2013-09-20-ΕΥΠ Κοριός - Συνομιλίες Χρυσή Αυγή - Καλάμι ψαρέματος + Προστασία Αλβανοί μαφιόζοι - korios8.doc]
Οπου (Α) ο καλούμενος – χρήστης της υπ’ αριθ. 698******* (μέλος της Χ.Α.), όπου (Β) ο καλών:
Α/Α συνομιλίας: 14598
Ημερομηνία: 20/09/2013
Εναρξη: 22:12′:00” / Λήξη: 22:18:31”
[...]
Α: Εδώ έχουμε σοβαρά θέματα
Β: Τι έχουμε;
Α: Να σου πω πρέπει να πουλήσουμε αλλά άμεσα… να πουλήσουμε σήμερα αύριο το πολύ μεθαύριο να το χουμε πουλήσει…
Β: Τι;;;
Α: Εχω ένα ψαροντούφεκο καινούριο αχρησιμοποίητο
Β: Τι ψαροντούφεκο ρε μαλάκα χαμένε;
Α: Ενα καλάμι, το καλάμι μόνο έχει 200 ευρώ και ο μηχανισμός 100 ευρώ
Β: Ναι
Α: Αυτά δεν θέλω τόσο να τα πουλήσουμε… πούλα τα όσο θες… πούλα ας πούμε το καλάμι από 200 ευρώ πούλα το 100 κατάλαβες; Από κει και πέρα εγώ άμα θέλεις να το πουλήσεις και 200 εσύ πούλα το να βγάλεις εσύ μετά
Β: Ναι
Α: Αλλά επείγει γιατί θέλω να φύγει από πάνω μου γιατί πήγαμε σ’ ένα μαλάκα που χρώσταγε λεφτά και τέτοια με τον άλλο και δεν είχε τίποτα και ήταν σε μαγαζί αυτός ρε με διάφορα και του λέω τι δώρο θα μας κάνεις του λέω για να μην έχουμε προβλήματα… Λέει παιδιά πάρτε ότι θέλετε… και του πήρα εγώ το καλάμι, το μηχανισμό κι ένα ψαροντούφεκο γιατί λεφτά δεν είχε… και πρέπει τουλάχιστον να βγάλουμε απ’ αυτό το πράγμα… μην χρεωθούμε τσάμπα… τουλάχιστον να πούμε ότι βγάλαμε και από κει κάτι…
Β: Θα δούμε… Αν βρω κάτι θα σε πάρω αν είναι…
Α: Ο Μ…. φίλε ο μποξέρ αυτός… με κανόνισε μαλάκα
Β: Τι
Α: Μπήκε στην ομάδα του Α… με Τ… και όλους αυτούς … και ο Α τώρα ξανασχολήθηκε πάλι και πήρε μαγαζιά και του είπε Μ… ότι γουστάρεις εδώ αρκεί να είναι δικός μας και του λέει ο Μ είναι ο ξάδελφός μου και καλά για μένα ρε… εμένα με είχε γνωρίσει και καλά μια φορά πάνω στο γήπεδο … του εξήγησα ποιος είμαι κατάλαβε… και λέει αυτό είναι καλό παιδί ασχολείται με τέτοια;;;; Για μένα ρε…
Β: Ναι
Α: Εεε ναι λέει τώρα ασχολήθηκε λέει εντάξει είναι καλό παιδάκι θα τον πάρω… Μόλις έρθει επάνω πες του να με πάρει… εντάξει στα αρχίδια μου… να με βάλει σε κανέναν μαγαζί να δουλεύω ρε μαλάκα…
Β: Τι; Προστασία ΗΗΗΗΗΗΗ’
Α: Προστασία ρε
Β: Μμμμμμμ
Α: Στ’ αρχίδια μου
Β: Δηλαδή θα είσαι στα νώτα του;
Α: Τώρα εδώ πέρα ξέρεις τι έχω κάνει τώρα ε; Εχω πει σε 15 διαφορετικούς… Ολοι μας έχουν πει ναι ναι… Ο Α… ξανασχολήθηκε με πήρε τηλέφωνο μου λέει την ώρα που θ’ ανέβεις μου λέει θα με παίρνεις κανονικά τηλέφωνο να σας έχω δουλειά να πάτε… λεφτά μπροστά κανονικά όλα κομπλέ φίλε μας κάθονται από παντού δεν το περιμέναμε…
Β: Και στο τέλος θα πάρετε τ’ αρχίδια μου
Α: Οχι ρε μιλάει ο ένας με τον άλλον και τώρα μας είπανε… άμα θέλουμε τώρα ανεβαίνουμε επι τόπου… πήγε ο ένας ο Αλβανός εδώ πέρα, ο δικός μας, πήγε Κα… σήμερα γύρισε… είχαμε πάει κι εμείς πριν λίγες μέρες αλλά ήταν ακόμα στις πρόβες ρε… και τώρα πρόβες ακόμα κάνουν αλλά σήμερα ήταν η τελευταία πρόβα και καλά…
[...]
Α: Μόνο εμείς το Ζ… έχει μείνει [Σ.Σ.: όπου "Ζ" προφανώς το όνομα κάποιου μαγαζιού, κάποιου κλαμπ]
Β: Εχει καθόλου το Ζ… κόσμο;
Α: Εεεε φαντάσου όσοι είναι εδώ πέρα στο Ζ πάνε… αφού δεν έχει άλλο κλαμπ… είναι πίτα το Ζ…. αλλά μόνο ένα μαγαζί φαντάσου δεν έχει άλλο… δηλαδή όσο κόσμος είναι εδώ είναι το μαγαζί του Ζ…. Αυτό φαντάσου…Δεν έχει άλλο κόσμο… να είναι 150 άτομα 200; Δεν είναι παραπάνω…
Β: Σώπα ρε μαλάκα… Τίποτα…
[...]
Α: Ναι… μαλάκα βρες να τα πουλήσουμε σου λέω…
Β: Ε, άμα βρω θα τααα…

_________________________________
_
### ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ – Ο επίσημος όρκος της Χρυσής Αυγής.
_
Το χειρόγραφο κείμενο βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά και έχει ημερομηνία 30 Ιουνίου 1983.
_
«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις το Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας, να αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις και αν χρειασθή να θυσιάσω ακόμη και τη ζωή μου μαχόμενος υπέρ των ιερών συμβόλων της φυλετικής Ιδέας.
Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την Νίκη του Εθνικοσοσιαλισμού, του οποίου Εθνικοσοσιαλισμού δι’ εμέ φορεύς είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης.
Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με φανατισμό και αποφασιστικότητα διά την εξόντωσι του βδελυρού, μισερού και αηδιαστικού εχθρού της φυλής, του παντοτεινού ενόχου της ιστορίας, του μοναδικού υπεύθυνου διά την παρακμήν της ράτσας μου και διά τον εκφυλισμό του πολιτισμού.
Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις διά την οριστική συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου. Εάν ποτέ προδόσω αυτόν τον όρκο, εύχομαι οι Συναγωνιστές μου να με τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Μάρτυρές μου ας είναι οι θεοί, οι θεοί των Ελλήνων που μου έδωσαν την ευτυχία να γεννηθώ σ’ αυτήν την ιερή Γη.
Ζήτω η νίκη, Ζήτω ο Εθνικοσοσιαλισμός»
Adolf Hitler
Ο "Ορκος" Εθνικοσοσιαλιστικού Τάγματος "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή" με ημερομηνία 30/06/1983, βρέθηκε στο σπίτι του Παππά
Ο “Ορκος” Εθνικοσοσιαλιστικού Τάγματος “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” με ημερομηνία 30/06/1983, βρέθηκε στο σπίτι του Παππά

_________________________________

### ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ – Δύο πολύ διαφωτιστικά κείμενα-παραδοχές, γραμμένα από τους εκπαιδευτές-επόπτες Κασιδιάρη και Μάστορα-Μισιάκα, σχετικά με τους “πυρήνες υποδοχής”
_
Η Εφημερίδα των Συντακτών (ΕΣ) αναδημοσιεύει δύο κείμενα γραμμένα σε ανύποπτο χρόνο (2005) από τους εκπαιδευτές-επόπτες-μέλη της “Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων Μελών” Κασιδιάρη και Μάστορα-Μισιάκα.
Ε.Σ., Εφημερίδα των Συντακτών, Οι χρυσαυγίτες προδίδονται από την εφημερίδα τους, O εθνικοσοσιαλισμός, το Καταστατικό, τα μέλη, οι «πυρήνες υποδοχής», η επίπονη «εκπαίδευση» και ο εκπαιδευτής Κασιδιάρης μέσα από τρία κείμενα στο εβδομαδιαίο έντυπο της οργάνωσης, 07/10/2013
http://www.efsyn.gr/?p=127756
_
# Οι απολογίες των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής εξέπληξαν δυσάρεστα τους φανατικούς οπαδούς τους. Οχι μόνο επειδή απαρνήθηκαν με τόση άνεση τις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, πάνω στις οποίες στην πραγματικότητα στηρίζονται από την ίδρυση της οργάνωσής τους μέχρι και σήμερα, αλλά και επειδή ο ένας μετά τον άλλο φάνηκαν να αποκηρύσσουν και τις καθημερινές πρακτικές της οργάνωσης (στολές, στρατιωτικού τύπου επιδείξεις και παρελάσεις, λατρεία του Αρχηγού, επιθέσεις σε μικροπωλητές κ.λπ.), τις οποίες απέδωσαν ο ένας στον άλλο ή στα απλά μέλη της οργάνωσης.
Κομβικό σημείο στις αρνήσεις αυτές υπήρξε η αποκήρυξη του Καταστατικού της οργάνωσης, το οποίο αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» και η διαβεβαίωσή τους ότι αυτό που ισχύει είναι μόνο το καταστατικό που κατέθεσαν στον Αρειο Πάγο μετά τις εκλογές, τον Αύγουστο του 2012.
Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ορισμένα ντοκουμέντα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, εφόσον πρόκειται για δημοσιεύματα της δικής τους εφημερίδας και μάλιστα όχι από τη μακρινή δεκαετία του 1980, την οποία ο Αρχηγός Μιχαλολιάκος δηλώνει ότι αναθεωρεί, ενώ ο υπαρχηγός Παππάς δυσκολεύεται να θυμηθεί. Τα άρθρα που παραθέτουμε είναι πολύ πιο πρόσφατα, αλλά εξαιρετικά αποκαλυπτικά. Γιατί έστω με μισόλογα, υπονοούμενα και κλεισίματα του ματιού αποκαλύπτουν όσα επιθυμεί σήμερα η ηγεσία της οργάνωσης να αποκρύψει.
_
Οι «Πυρήνες Υποδοχής»
Αρθρο του Ηλία Κασιδιάρη με τίτλο «Πώς μπορώ να γίνω μέλος στην Χρυσή Αυγή;;;» αποκαλύπτει τον τρόπο μύησης στην οργάνωση
Το πρώτο είναι ένα άρθρο του Η.Κ. (Ηλία Κασιδιάρη), το οποίο δημοσιεύτηκε με τίτλο «Πώς μπορώ να γίνω μέλος στην Χρυσή Αυγή;;;» στην εφημερίδα της οργάνωσης (13.1.2005). Το παραθέτουμε ολόκληρο γιατί είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό:
Ηλίας Κασιδιάρης, Πως μπορώ να γίνω μέλος, εφημερίδα ΧΑ, 12/01/2005
Ηλίας Κασιδιάρης, Πως μπορώ να γίνω μέλος, εφημερίδα ΧΑ, 12/01/2005

_
«Ενας ακόμη πυρήνας υποδοχής νέων μελών έλαβε τέλος και το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Κεντρικής Διοικήσεως η τελετή λήξης και η καθιερωμένη παρουσίαση των δόκιμων συναγωνιστών. Ακούω κατά καιρούς την ίδια, μονότονη ερώτηση από παιδιά που επισκέπτονται τα γραφεία μας ή συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις του Κινήματος: “Πώς μπορώ να γίνω μέλος στη Χρυσή Αυγή;;;”
Σίγουρα η απορία αυτή έχει μεγάλη ουσία και άσχετα αν διατυπώνεται από ουσιαστικό ενδιαφέρον ή απλή περιέργεια, η απάντησή μας είναι μονίμως η ίδια. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ακόμη αστικό κόμμα και εκ των πραγμάτων δεν επιδιώκει την εγγραφή νέων μελών με σκοπό την αύξηση “στα χαρτιά” του δυναμικού της. Δεν αρκεί ασφαλώς μία τυπική αίτηση και μία υπογραφή για να γίνει κανείς μέλος της Χρυσής Αυγής. Δεν αρκεί μία επίσκεψη, μία σύντομη γνωριμία, μία συζήτηση ή μία δήλωση κοινών πεποιθήσεων.
Η ένταξη στο Κίνημα είναι μία διαδικασία τόσο χρονοβόρος όσο και επίπονη. Σημειώστε πως οι συναγωνιστές που αποφοιτούν από τα καθιερωμένα σχολεία εκπαίδευσης -όπως αυτό που ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο- δεν ονομάζονται μέλη, αλλά δόκιμοι. Παραμένουν δηλαδή υπό δοκιμήν και αυτή η κατάσταση συνεχίζει να ισχύει για αρκετό καιρό.
Πολλοί νεότεροι, όταν τους εξηγούμε πως το πρώτο βήμα για την ένταξη είναι η συμμετοχή στον πυρήνα υποδοχής νέων μελών, συνεχίζουν με δεκάδες επιμέρους ερωτήσεις και απορίες. Εκ των προτέρων ενημερώνω πως κανενός η περιέργεια δεν λύνεται και κανείς δεν λαμβάνει απάντηση, παρά μόνο εάν συμμετάσχει ο ίδιος στη διαδικασία και ζήσει σε πραγματικό χρόνο όλες τις δραστηριότητες των πυρήνων. Αυτό για το οποίο μπορούμε με βεβαιότητα να ομιλήσουμε είναι η προοπτική αυτής της ιστορίας και ο ουσιαστικός σκοπός των αρμοδίων οργάνων του κόμματος. Η Χρυσή Αυγή -δηλαδή ο σύγχρονος εθνικισμός- έχει ανάγκη από προσωπικότητες πολυσχιδείς και ολοκληρωμένες. Ο πόλεμος σήμερα δίνεται σε διάφορα πεδία, έτσι εκ των πραγμάτων οι πολεμιστές μας οφείλουν να εκπαιδευτούν σε όλα τα αντικείμενα που οι σύγχρονες συνθήκες απαιτούν.
Υπάρχει ολοκληρωμένος Χρυσαυγίτης;;; Αρκεί να είναι κάποιος “ψαγμένος”, διαβασμένος ή σκληρός μαχητής του δρόμου; Ποια είναι τα βασικά αντικείμενα εκπαίδευσης ενός δόκιμου και ποια τα κριτήρια αξιολόγησής του; Πολλούς νέους αναγνώστες της εφημερίδας αυτής απασχολούν ανάλογα ερωτήματα. Υπάρχει φυσικά εύκολος τρόπος -αν όχι να τα επιλύσουν, τουλάχιστον να πάρουν μία πρώτη γεύση από την πραγματική εικόνα και δράση του Κινήματος. Ραντεβού αυτό το Σάββατο στις 8, στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, Σολωμού 74».
_
# Τι μας αποκαλύπτει το κείμενο αυτό;
1. Εξηγεί ότι η διαδικασία εισδοχής νέων μελών πραγματοποιείται μέσω των Πυρήνων Υποδοχής νέων μελών. Αυτή είναι η διαδικασία που περιγράφεται στο (κρυφό) γνήσιο καταστατικό που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.», όπου ρητά αναφέρονται οι «Πυρήνες Υποδοχής νέων μελών» (άρθρο 2.2.1). Αντίθετα, στο καταστατικό του 2012, το οποίο επικαλείται σύσσωμη η υπόδικη ηγεσία της οργάνωσης, δεν υπάρχει ούτε λέξη σχετική.


__
2. Αναφέρει ακόμα ότι και μετά την «αποφοίτησή» τους από τους Πυρήνες Υποδοχής νέων μελών, τα μέλη αυτά παραμένουν «δόκιμα» και μάλιστα για «αρκετό καιρό». Αυτό προβλέπεται στο γνήσιο καταστατικό (άρθρο 12.1.2), ενώ στο καταστατικό του 2012 δεν υπάρχει καν η λέξη «δόκιμο» μέλος!!! Μια δεύτερη απόδειξη δηλαδή για το ποιο είναι το πραγματικό καταστατικό της οργάνωσης.
3. Για την πραγματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής το κείμενο παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αποκαλυφθεί παρά μόνο σε όσους «συμμετάσχουν σε πραγματικό χρόνο και όλες τις δραστηριότητες των πυρήνων». Παραδέχεται, δηλαδή, ότι υπάρχει μια κρυφή, μη ανακοινώσιμη δράση που θα αποκαλυφθεί εν καιρώ στους υποψήφιους, εφόσον περάσουν τα στάδια της «μύησης».
___
Και το δεύτερο:
_
# Μια βδομάδα μετά το κείμενο του Ηλία Κασιδιάρη, η εφημερίδα της οργάνωσης δημοσίευσε και δεύτερο κείμενο με τίτλο “Ο Πυρήνας Υποδοχής νέων μελών” (20/01/2005). Το υπογράφει ο Γιώργος Μάστορας (πραγματικό όνομα Μισιάκας), διορισμένος σήμερα από τον Αρχηγό ως σύμβουλός του στη Βουλή. Το κείμενο επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτών των Πυρήνων, την εκπαίδευσή τους, την τυφλή πειθαρχία, το στρατιωτικό σύστημα, τον ανοιχτό ρατσισμό και τους στόχους της δράσης της:
Γιώργος Μάστορας, Ο Πυρήνας Υποδοχής νέων μελών, εφημερίδα ΧΑ, 20/01/2005
Γιώργος Μάστορας, Ο Πυρήνας Υποδοχής νέων μελών, εφημερίδα ΧΑ, 20/01/2005
_
Οι «Στρατιώτες του Κινήματος», Σύμβουλος του αρχηγού της Χ.Α. εξηγεί πώς γίνεται η αποδοχή των νέων στη «Μεγάλη Ελληνική Λευκή Οκογένεια»
_
«Για μια ακόμη φορά ένας Πυρήνας Υποδοχής Νέων Μελών της Χρυσής Αυγής ολοκλήρωσε τις εκπαιδευτικές του διαδικασίες με επιτυχία. Με επιτυχία;;; Τι εννοείς άραγε ως επιτυχία, θα μπορούσε να ρωτήσει -μάλλον όχι και τόσο αθώα- κάποιος τρίτος, κάποιος ο οποίος δεν μπορεί να γνωρίζει την εσωτερική λειτουργία της Χρυσής Αυγής. Πέρα από το αθώο ή μη της ερωτήσεως -κάτι το οποίο δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου- αυτό που είναι σίγουρο αποτελεί η απάντηση που θα έδινα. Χωρίς κανένα δισταγμό ή πολιτικάντικους ελιγμούς, χωρίς λεκτικούς φανφαρονισμούς και φτηνές δικαιολογίες, απαντώ πως οι Πυρήνες Υποδοχής στέφθηκαν με επιτυχία, ακριβώς επειδή κατάφεραν να εμφυσήσουν στις συνειδήσεις των υποψηφίων Συντρόφων μας το πνεύμα του Χρυσαυγιτισμού, ο οποίος αποτελεί τον τρόπο Σκέψης και Δράσης, τον Τρόπο Ζωής του Γνήσιου και Επαναστατικού Ελληνικού Εθνικισμού της Σύγχρονης Εποχής.
Και το πνεύμα του Χρυσαυγιτισμού σημαίνει Αίμα, Τιμή, Πίστη, Αφοσίωση, Γνώση, Δύναμη, Αυταπάρνηση. Σημαίνει ότι συνειδητοποιείς πως το να θέλεις να είσαι ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί αντικείμενο χομπισμού ή χάσιμο χρόνου, αλλά πλήρη συμφωνία με την μυστική φωνή του Αίματος για την εσωτερική ολοκλήρωση και την εξωτερίκευση της Αγωνιστικής διάθεσης, την πλήρη εφαρμογή του τρίπτυχου “Πίστευε – Υπάκουε – Πολέμα”, προσθέτοντας έτσι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό λιθαράκι στον Ιερό Αγώνα του Κινήματος για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη, Ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, Ενάντια στον Καπιταλισμό και τα τσιράκια του, Ενάντια στην διαπλοκή των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων και την πλήρη ασυδοσία τους, Ενάντια στους ξένους μετανάστες, νόμιμους και μη, και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων προς όφελος των κερδοσκόπων και όσων εσκεμμένα οδηγούν τους Ελληνες στη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία. Στη μεγάλη Ελληνική Λευκή Οικογένεια της Χρυσής Αυγής, οι παλιοί υποδέχονται τους Νέους όχι με εγωισμό και σνομπισμό, αλλά ως Συντρόφους, ως Συμμαχητές στην αιώνια διαμάχη του Ηλιου με το σκοτάδι, ως Συναγωνιστές στον Κοινό Αγώνα εναντίον του “αιώνιου εβραίου”, που αποτελεί την ναυαρχίδα του μίσους και της κυριαρχίας του σιωνισμού σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.
Δεν είναι η πρώτη, και φυσικά ούτε η τελευταία, φορά που ολοκληρώνονται οι εκπαιδευτικές διαδικασίες ενός Πυρήνα Υποδοχής νέων μελών. Και Πιστοί πάντοτε στο βαθύ νόημα της ρήσης “Η Αλήθεια Απελευθερώνει” μπορούμε απερίφραστα να πούμε πως οι Πυρήνες Υποδοχής έχουν “γεννήσει” τα σημερινά Στελέχη και Μέλη του Κινήματος, αλλά από τις τάξεις τους πέρασαν και άνθρωποι οι οποίοι δεν δικαιολόγησαν ούτε την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε, αλλά ούτε και τον ίδιο τους τον εαυτό, την Πίστη την οποία υποτίθεται είχαν για την Αιώνια Ιδέα.
Οι Ιδέες όμως βρίσκονται πάνω από πρόσωπα και γι’ αυτό από τη φύση μας αισιόδοξοι κοιτάμε πάντοτε το θετικό και όχι το αρνητικό, έχοντας όμως πάντα υπ’ όψιν μας πως πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη μας, από τους σκάρτους ανθρώπους που εμπιστευθήκαμε.
Ισως η Χρυσή Αυγή να μην είναι το πρώτο Εθνικιστικό Κίνημα στην Ελλάδα, το οποίο δημιούργησε Πυρήνες Υποδοχής νέων μελών, αυτό όμως που θεωρώ σίγουρο είναι το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή τους διαμόρφωσε και τους συστηματοποίησε σ’ ένα βαθμό που πλησιάζει την τελειότητα και αυτός ίσως να είναι ένας από τους λόγους που το Κίνημά μας μετρά 25 χρόνια δημιουργικής ζωής και συνεχίζει ακάθεκτα.
Μέσα από την καρδιά μου λοιπόν και με ξεχωριστή Υπερηφάνεια χαιρετίζω τον Νέο Πυρήνα Υποδοχής, με την ελπίδα πως πολύ σύντομα θα μας αναγκάσουν να τους δείχνουμε έναν προς έναν ως παράδειγμα προς μίμηση και να χρησιμοποιούμε γι’ αυτούς τα λόγια του Ιουλίου Εβολα: “Ναι, αυτός δρα όπως ένας Στρατιώτης του Κινήματος”.
Ζήτω η Νίκη».
__
# Το κείμενο τελειώνει με το σύνθημα «Ζήτω η Νίκη», το ίδιο που κραύγασε ο Αρχηγός έξω από τα δικαστήρια μετά την απολογία του και βέβαια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μετάφραση του χιτλερικού «Sieg Heil», του συνθήματος με το οποίο έκλεινε τις ομιλίες του ο γνήσιος Φίρερ.
Χρυσή Αυγή, Πίστευε Υπάκουε Πολέμα, Ζητήματα τακτικής
Χρυσή Αυγή, Πίστευε Υπάκουε Πολέμα, Ζητήματα τακτικής

____________________________________

### ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε – Οι “κώδικες τιμής” (που ισχύουν μόνο για τους άλλους) – Πως ο Μιχαλολιάκος δεν διστάζει να θυσιάσει τους πάντες γύρω του, όλους τους αναλώσιμους για να ξεφύγει απ’ τη δύσκολη θέση
_
# Γράφαμε πριν λίγο καιρό:
«Ο Μιχαλολιάκος θεωρεί τους “στρατιώτες” τους αναλώσιμους. Δεν τον ενδιαφέρει η τύχη τους, δεν ασχολείται ποτέ με το τι θ’ απογίνουν. Εύκολα βάζει στοίχημα κανείς, πως στη συγκεκριμένη υπόθεση, ούτε τα ονόματα των παλικαράδων του δεν ήξερε, εάν υποθέσουμε ότι θυμόταν καν έστω την υπόθεση. Είναι πάγια και δοκιμασμένη τακτική αυτή, για να ξεφεύγει από τις ευθύνες των εγκληματικών πράξεων, και απλά, βλέπουμε να επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά:
Οπως γράφαμε τον Σεπτέμβριο (κλικ εδώ) στο «Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων “114″ των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε “ανένδοτο 114″!!!»
_
«Ο δύστυχος ο Ρουπακιάς: Νόμιζε ότι η οργάνωσή του θα του βρει δικηγόρο. Αυτό, μάλιστα, συζητούσε η σύζυγός του με μια άλλη γυναίκα-στέλεχος της συμμορίας στη Νίκαια, όπως διαβάσαμε στους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από τις συνακροάσεις της ΕΥΠ. Αν είχαν λίγο μυαλό, θα ήξεραν ότι αν κάτι χαρακτηρίζει τον Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας είναι ότι πάντοτε “πουλούσε” αυτούς που μέχρι προ ολίγου βρίσκονταν στο βάθρο της ηγεσίας της ΧΑ δίπλα του. Απειρα τα παραδείγματα, με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Περίανδρου. Στο δικαστήριο, ο Περίανδρος προσπαθούσε να πείσει τους δικαστές ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονική απόπειρα εναντίον των 3 αριστερών νέων. Οι χρυσαβγίτες είχαν πάρει εντολή να μην πάνε στο δικαστήριο για “συμπαράσταση”, ούτε να αναφέρονται στο ζήτημα. Ο Περίανδρος είχε συνειδητοποιήσει στο πετσί του ότι ήταν μόνος του σ’ αυτή τη μάχη. Και την τελευταία μέρα της δίκης, συνέβη το ανέλπιστο. Παρουσιάστηκαν μαζικά ολόκληρα τάγματα χρυσαβγιτών, που φώναζαν μέσα στην αίθουσα υπέρ της Χρυσής Αβγής και υπέρ του Περίανδρου. Ασφαλώς, διαταγές εκτελούσαν· τίποτα δεν γίνεται δίχως κεντρικές εντολές στη συμμορία. Κι έτσι, οι δικαστές πήραν το μήνυμα ότι ο κατηγορούμενος δρούσε ως μέλος (στέλεχος) της οργάνωσης, και τον έθαψαν πιο βαθιά. Χάρη στη … “συμπαράσταση” των … “συναγωνιστών” του. Και αυτό γράφτηκε και στο σκεπτικό της απόφασης.
[...]
«[...] γνωρίζουμε ότι μας διαβάσουν και αρκετοί οπαδοί των ναζιστοτραμπούκων. Θυμάστε που ο Φύρερ έλεγε “Εγώ δεν πουλάω τους στρατιώτες μου”, όταν τον είχε ρωτήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης αν θα αποδοκίμαζε το “εγέρθητου” του Καιάδα;;;
Και όμως, πριν αλέκτωρ, που λένε, απαρνήθηκαν -και όχι μόνο- το επιφανές μέλος τους και άνθρωπο για όλες τις (βρωμο)δουλειές τους, Γιώργο Ρουπακιά, τον νεοΓκοτζαμάνη δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Τον γείωσαν, τον έβγαλαν “ημιπαράφρονα” και “ψυχωτικό εγκληματία” («ένας ιδεολογικός χώρος είχε στοχοποιηθεί εξαιτίας της πράξης ενός μεμονωμένου ψυχωτικού», έγραψε ο υπεύθυνος “ιδεολογικού” της συμμορίας), σαν να λέμε, όχι μόνο τον έσπρωξαν στο χείλος του γκρεμού αλλά του έριξαν και μια πέτρα από πάνω για να πνιγεί στα σίγουρα.
Αυτά γιατί κάποιοι παραμυθιάζονται με κάτι δήθεν “κώδικες τιμές” της ΧΑ και κάτι αηδίες “δεν αφήνουμε τον συναγωνιστή μας στο πεδίο της μάχης” και άλλες τέτοιες βλακείες. Ο Μιχαλολιάκος φρόντισε να ξεφορτωθεί όλους (μα όλους) τους κατά καιρούς υπαρχηγούς του με πολύ βρώμικες μεθόδους. Γιαννόπουλος, Περίανδρος, Γκέκας, Κουσουμβρής, Ζαφειρόπουλος κ.ά., όλοι “πλήρωσαν το τίμημα”. Αυτή είναι η τακτική Μιχαλολιάκου. Τα ίδια έγιναν και με τον Κουσουμβρή (κατηγορούμενος για ληστείες, μεταξύ άλλων), τα ίδια με τον Ζαφειρόπουλο. Οταν ο … Αρχηγός δεν εξυπηρετείται πλέον από την παρουσία και τη δράση των υπαρχηγών του, τους ανοίγει το λάκκο.
Κι έτσι ο Ρουπακιάς, αντί για υποστήριξη από την οργάνωση για χάρη της οποίας έγινε δολοφόνος, έλαβε μια σειρά χαρακτηρισμούς όπως “ηλίθιος”, “ψυχωτικός εγκληματίας”, “προβοκάτορας στημένος από την αμερικανοκομμουνιστικοσιωνιστική κυβέρνηση” και άλλα πολλά. Ο Αρβανίτης μίλησε για “σκευωρία στημένη επί ένα χρόνο από την Μοσάντ” (Ηράκλειο, 23/02/2014)
h**p://new.livestream.com/xa/xrysh-aygh-parousiash-ypopsifion-krhth
Και νομίζει τώρα ο ανώνυμος χρυσαβγίτης ότι δεν είναι αναλώσιμος, έτσι και συμβεί μια στραβή;;;
Αν είναι δυνατόν».
[...]
Και, όπως διαβάσαμε, επίσης, στους ίδιους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από τις συνακροάσεις της ΕΥΠ, η οικογένειά του Ρουπακιά (αν θυμόμαστε καλά, η σύζυγος, η αδελφή του και κάποιοι από τους γονείς τους) συζητάει με τρόμο για το σε ποια πτέρυγα ποιας φυλακής θα τοποθετηθεί και αν και πόσο κινδυνεύει εκεί μέσα, απροστάτευτος και χωρίς καμία κάλυψη από τη συμμορία (που όσο να πει κανείς, κάποιος λόγος τους θα περνάει μέσα στη φυλακή, έτσι που τόσοι και τόσοι εγκληματίες και παραβατικοί με τα διάσημα της ΧΑ μπαινοβγαίνουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα) ή ποιος θα τους δανείσει το ποσό των 50 ευρώ, για να έχει πάνω του κάποια χρήματα ο προφυλακισμένος φονιάς. Δυστυχώς, νόμιζαν πως αν γίνουν “καλοί χρυσαβγίτες” θα έχουν και προνόμια ή ίσως θα λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα, όπως ακριβώς έβλεπαν να έχει συμβεί με τον ανεπάγγελτο και άεργο πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, που αν και χωρίς δουλειά, περνούσε ζωή και κότα, πλήρωνε λογαριασμούς και είχε τη δυνατότητα να δίνει καθημερινά 15 ευρώ στο παιδί του για χαρτζηλίκι.
Η διαφορά βρίσκεται στο εξής:
Ο Πατέλης, λογικά ήταν μυημένο μέλος. Ο Ρουπακιάς όχι».
______________________________________
_
[*] Τα αρχεία με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο παρόν άρθρο βρίσκονται σε αυτό εδώ το λινκ, με όλους τους τίτλους των αρχείων πολύ προσεκτικά δοσμένους ώστε να μπορούν να μπουν σε αρχείο.

_


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ


_
1] Βλ. τη δήλωση Δένδια π.χ. από τον AlphaTV, 03/04/2014:
«Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μύθευμα επίσης – και προκύπτει από τη στιχομυθία – ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής».
2] Δήλωση Μιχαλολιάκου στον Αντώνη Ελληνα, βλ. Antonis A. Ellinas, “The Rise of Golden Dawn: The New Face of the Far Right in Greece”, South European Society and Politics, 2013, σ. 12
- «We have a military organisational model. We have a first, second, third and fourth office dealing with operations, personnel, etc., just like in the military»
3Rachel Donadio & Dimitris Bounias, “Hard Times Lift Greece’s Anti-Immigrant Fringe”, New York Times, 12/04/2012
«The group’s leaders repeatedly refused to allow reporters to attend their party meetings, saying it would violate members’ privacy»
// Βλ. μετάφραση με τίτλο “Η άνοδος της ελληνικής ρατσιστικής ακροδεξιάς”
«Η ηγεσία της ΧΑ έχει αρνηθεί επανειλημμένα να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις του κόμματος, λέγοντας ότι θα συνιστούσε παραβίαση του απορρήτου των μελών. Ισχυρίζονται ότι η Χρυσή Αυγή έχει 12.000 μέλη, αλλά ο αριθμός αυτός δεν επιβεβαιώνεται».
4Αθήνα 9,84, Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» Μέρος 1, 02/04/2012
5Αθήνα 9,84, Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» Μέρος 2, 05/04/2012
6Νίκος Παπαδιονυσίου, από το ημιεπίσημο ιστολόγιο της ΧΑ, 03/11/2013:
«Ας θυμηθούμε πως προέβαλαν πριν ενάμιση περίπου μήνα τα άθλια ΜΜΕ την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν αρκέστηκαν να παρουσιάσουν και να σχολιάσουν την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, από έναν ψυχωτικό εγκληματία, αλλά επιδόθηκαν σ’ ένα ντελίριο αφορισμών, αναθεμάτων, μίσους και κατηγοριών κατά του Εθνικιστικού Κινήματος, προβάλλοντας, φυσικά κατ’ εντολή της κυβέρνησης, μια μεμονωμένη εγκληματική ενέργεια, ως συλλογική ευθύνη ενός πολιτικού και ιδεολογικού χώρου».
h**p://ethnikismos.net/2013/11/03/%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83/
http://web.archive.org/web/20131103213911
7] Ομιλία Αβραάμ-Μιχάλη Αρβανίτη σε παρουσίαση υποψήφιων της “Ελληνικής Αυγής” για την Περιφέρεια Κρήτης, 23/02/2014
h**p://new.livestream.com/xa/xrysh-aygh-parousiash-ypopsifion-krhth
8Ιστοσελίδα ΧΑ, Ο Ηλίας Κασιδιάρης απαντά στις γελοίες συκοφαντίες περί… μασονίας, 26/11/2013
«Ενα ακόμη γελοίο σενάριο με στόχο την δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής διέρρευσε χθες στον Τύπο. Αφού μας είπαν εγκληματίες, σατανιστές, υπεύθυνους για… ναυάγια και άλλα τέτοια φαιδρά, έφτασαν στο σημείο να γράψουν ότι στελέχη μας (και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος) είναι… μασόνοι!
Ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε σε αυτές τις αθλιότητες μέσω της διαδικτυακής μας εκπομπής της Δευτέρας. Αποκάλυψε μάλιστα ότι για να είναι κανείς υποψήφιος της Χρυσής Αυγής πρέπει να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση όπου δεσμεύεται πως δεν έχει υπάρξει ποτέ μέλος μυστικής οργάνωσης».
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-hlias-kasidiarhs-apanta-stis-geloies-sukofanties-peri…-masonias-binteo
9] Για τις διαδικασίες ένταξης νέων μελών, βλ. Βασιλική Γεωργιάδου, H εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής, Ψήφος-ρεβάνς των επισφαλών και νέες πολιτικές ευκαιρίες, στο Συλλογικό, “2012, Ο διπλός εκλογικός σεισμός”, εκδόσεις Θεμέλιο, 2014, όπου αποδεικνύεται πως η ΧΑ είναι “κόμμα-μιλίτσια”.
10Ευάγγελος Χανιώτης, “Το Κόμμα της 4ης Αυγούστου, Μια μεταπολεμική προσέγγιση των ιδεών του Ιωάννη Μεταξά”, εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος, τχ. #444, Αυγούστου 2013, σ. 24
// Ο Χανιώτης ήταν υποψήφιος με τον χρυσαβγίτικο συνδυασμό “Αυγή για την Αθήνα” στις δημοτικές εκλογές του 2006.
11Γιάννης Σχοινάς, “Το ιστορικό της ιδρύσεως ΕΝΕΚ”, 06/05/2009
12] Εκπομπή του AlphaTV, 10/10/2013, με τον Αντώνη Σρόιτερ “Αυτοψία”, με θέμα “Ο Ελληνας Φύρερ, Το παρελθόν του Μιχαλολιάκου”, στο 0.29.30
13Enikos.gr, “Ο Μιχαλολιάκος μοιράζει θέσεις και αρμοδιότητες”
14Ιων Φιλίππου (Γιάννης Περδικάρης), Χρυσή Αυγή Πολιτικός οροδείκτης, εκδόσεις Ηλεκτρον, Αθήνα, 2013, σ. 35
15Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας, Με υπογραφή SS ο κώδικας της Χρυσής Αυγής, Εθνος, 06/10/2013
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63898571
// Δημήτρης Ψαρράς, Νέες αποκαλύψεις από τον «Κύκλο της Χρυσής Αυγής», Εφημερίδα των Συντακτών, 10/04/2014
http://www.efsyn.gr/?p=188879
// Δημήτρης Ψαρράς, Καταρρέει η υπεράσπιση της ναζιστικής ομάδας, Εφημερίδα των Συντακτών, 11/04/2014
http://www.efsyn.gr/?p=189134

16Γιώργος Κουβαράς, “Ο Εθνικισμός η εξέδρα και … η Χρυσή Αυγή”, TransitTV.gr, 17/10/2011
17Νίκος Μιχαλολιάκος, Εμείς οι κακοί «φασίστες» και οι καθώς πρέπει … «πατριώτες», Λαϊκές Εθνικιστικές Εκδόσεις, Αθήνα, 2014, σ. 109]
18Βαγγέλης Τριάντης, “Αίμα, βία, πειθαρχία και φονική οπλοφορία”, HotDoc, τχ #36, Β’ Σεπτεμβρίου 2013
19] Από Φιλίππου (Περδικάρης), σ. 385
20Μαρία Δήμα, “Νέος κατηγορούμενος πυρηνάρχης για εκβίαση, Ατομο που φέρεται να προέρχεται από τον χώρο της νύχτας”, Εφημερίδα των Συντακτών, 14/11/2013
«Ο μάρτυρας Γ αναφέρεται σε χτυπήματα αλλά και σε “εκβιασμού αλλοδαπών καταστηματαρχών” ή Ελλήνων για να απομακρύνουν αλλοδαπούς εργαζόμενους:
- Μία νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών (μονοκατοικία), κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα άτομα (δύο διμοιρίες τις ονομάζαμε, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρουπακιάς, ο Χ., ο Γ.Τ, ο Χ. το δεξί χέρι του Πατέλη, ο Χ. του οποίου δεν ξέρω άλλα στοιχεία και ο Χ., η μητέρα του οποίου ήταν υποψήφια Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) και με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, glop, καπνογόνα) τους προκαλέσαμε σωματικές βλάβες.
Μετά από δύο ημέρες, ενημέρωσα το Λοχαγό μου (το βουλευτή Γερμένη) και δέχθηκα τα συγχαρητήρια του για την επιχείρηση. Με εντολή του Λαγού και εν συνεχεία του Πατέλη, τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2012, πηγαίναμε σε καταστήματα, τα οποία διατηρούσαν μετανάστες και πωλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και γενικά καταστήματα πώλησης παραδοσιακών ειδών της χώρας καταγωγής τους, και τους απειλούσαμε προκειμένου να τα κλείσουν, με αποτέλεσμα τα τρία από τα τέσσερα να κλείσουν.
Στις εφόδους που διατασσόμουν να κάνω ο Πατέλης μας έλεγε να μην φοβόμαστε, γιατί η Αστυνομία ήταν ενημερωμένη και δεν επενέβαινε. Δεν ξέρω ονόματα αστυνομικών γιατί δε μου έλεγαν»
21Το Βήμα, Η Χρυσή Αυγή μήνυσε τους έξι «προστατευόμενους μάρτυρες», Σε δικαστικό έγγραφο τους κατονομάζει και στρέφονται εναντίον τους, 23/11/2013
«Σε μήνυση κατά των έξι προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης. Δικαστικοί κύκλοι μιλούν για “ενέργεια αντιπερισπασμού” των μελών της Χρυσής Αυγής ενώ βουλευτές της μιλούν για κύρια ενέργεια στην προσπάθεια αμφισβήτησης του κατηγορητηρίου.
Στο επτασέλιδο δικαστικό έγγραφο κατονομάζονται οι πέντε εκ των έξι προστατευόμενων μαρτύρων και επιχειρείται να αμφισβητηθεί η μαρτυρία τους και η «γνώση» τους για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της οργάνωσης. Μάλιστα στην μήνυση φέρεται να σημειώνεται ότι δύο εκ των «προστατευόμενων μαρτύρων» δεν ήσαν ποτέ μέλη της οργάνωσης όπως οι ίδιοι κατέθεσαν. Επιπλέον επιχειρείται να αμφισβητηθούν πολλά σημεία της κατάθεσής του όπως για την περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο που αποδόθηκε σε “ενέργειες μπράβων”, σε τραυματισμούς πολιτών στο κτίριο του παλιού Εφετείου της Αθήνας στην επιχείρηση εκκένωσης από λαθρομετανάστες και άλλα περιστατικά».
22Ιστοσελίδα ΧΑ, Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου, “Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει τις νέες συκοφαντίες”, 22/11/2013
«Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την νέα άθλια προσπάθεια κατασυκοφάντησής της από το καθεστώς και τα διεφθαρμένα ΜΜΕ.
Το πρόσωπο που εμφανίζεται ως… “πυρηνάρχης Πειραιά” δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ιεραρχία του κόμματός μας.
Επιστρέφουμε τα ψέμματα και τις γελοιότητες αυτές στους κακόβουλους εμπνευστές τους.
Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου»
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-diapseudei-nees-sukofanties
// Πρόκειται γι’ αυτόν εδώ τον αρχιχρυσαβγίτη:
Εφημερίδα των Συντακτών, 13/11/2013, “Πυρηνάρχης” ο νέος κατηγορούμενος για την υπόθεση της ΧΑ
23Ιστοσελίδα ΧΑ, Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου, «Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ανακάλυψαν “Λιάπη” στην Χρυσή Αυγή», 20/12/2013
«[...] Συνεχίζουν τον βρώμικο πόλεμο εντυπώσεων κατά του Λαϊκού Συνδέσμου τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που ανακάλυψαν τον “Λιάπη” της Χρυσής Αυγής, που μιλάνε για “πρώην πολιτευτή του κόμματος” [...] Αυτό που …ξέχασαν όμως να τονίσουν τα παπαγαλάκια είναι ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει αποχωρήσει από το φθινόπωρο του 2012, φτάνοντας στο σημείο να συνταχθεί με τους υβριστές του Λαϊκού Συνδέσμου. Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Χρυσή Αυγή!!!»
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-papagalakia-twn-mme-anakalupsan-liaph-sthn-chrush-augh
24Γιάννης Σουλιώτης, “Αναστάσιος Πανταζής, Ο χρυσαυγίτης που χτύπησε Αιγυπτίους και μέλη του ΚΚΕ”, Καθημερινή, 06/10/2013
«Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τη “Χρυσή Αυγή” κάνοντας λόγο ενώπιον της 4ης ανακρίτριας για “ακρότητες του κυρίου Κασιδιάρη”. Αποκαλυπτικό είναι απόσπασμα από τα πρακτικά της κατάθεσής του, που έχει στη διάθεσή της η “Καθημερινή”:
“Ζητώ πιστοποιητικό που να προκύπτει ότι δεν είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής ώστε να αποδειχθεί ότι δεν έχω καμία σχέση και ζητώ να μην πληρώσω εγώ για τις ακρότητες του κυρίου Κασιδιάρη, τις οποίες και καταδικάζω. Δεν θα πληρώσω εγώ [...]“»
// Το βιογραφικό του: Πανταζής Αναστάσιος (Τάσος) του Νικολάου, 35 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος στολισμού γάμων-βαπτίσεων (μπαλονάδικο) “Balloon Land” στην πλατεία Τζορμπατζόγλου στο Πέραμα, το οποίο λέγεται ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο από τα μέλη της ΧΑ πριν και μετά από τις επιθέσεις, επί πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου γονέων Περάματος, επικεφαλής-πυρηνάρχης της ΤΟ Περάματος, έκανε την αίτηση στο δημαρχείο Περάματος για την προεκλογική ομιλία του Μιχαλολιάκου στις εκλογές 2012, συνελήφθη ως ο αρχηγός στην επίθεση (ή μήπως εκτέλεση συμβολαίου για λογαριασμό Ελλήνων μεγαλεμπόρων της ιχθυόσκαλας ή/και της χρυσαβγίτικης υπό τον ξάδελφο Κούζηλου διοίκησης της Αγοράς;;;) στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα και προφυλακίστηκε ΚΑΙ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα (από Πόρισμα προς τη Βουλή 19/02/2014), επί δημαρχίας Γλύκα (ΠΑΣΟΚ) που τώρα είναι συνήγορος τους, κανόνιζε -επ’ αμοιβή εννοείται- την ομάδα προστασίας του Γλύκα, φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση εναντίον των τελευταίων αποχωρησάντων από αντιφασιστική πορεία στις 10/12/2011 καθώς από το κατάστημά του εξορμούσαν οι επιτιθέμενοι χρυσαβγίτες, κατηγορούμενος (ΑΒΜ Φ 2012/979, Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και ΑΒΜ Μ13/936, Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά)
25Κόλλια Ελευθερία, “Ο … αντιμιλιταριστής Γερμενής, ο δημοκράτης Αρχηγός και ο … «ανδρεϊκός» Μπούκουρας στις απολογίες τους: «Δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα», Πλήρη άγνοια για τις «εγκληματικές ενέργειες» που αποδίδονται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής”, Βήμα, 13/01/2014
// Εθνος, “Δεν είδαν, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν”, 13/01/2014
«Ο βουλευτής Μπούκουρας δέχθηκε ερωτήσεις από τις δικαστικές λειτουργούς σχετικά με τη διαφοροποίηση που εξέφρασε, υποστηρίζοντας ότι είναι πρόσφατος υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής:
- Ανακρίτρια: Σε συνέντευξη σας στις 2/1/2013 λέτε ότι από “το 2003 παρακολουθώ εξ αποστάσεως τη Χρυσή Αυγή (σ.σ. ενώ στο υπόμνημα του αναφέρει ότι εντάχθηκε το 2011) και τις δράσεις της και από το 2009 έχω την τιμή να ανήκω ως απλός στρατιώτης δίνοντας πρώτες μάχες στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα απελευθερώνοντας την πρώτη πλατεία της πατρίδας μας”.
- Μπούκουρας: Επειδή στην τοπική Κορίνθιας κατέβηκα μετά τα μέσα του 2011 δεν ήμουν αποδεκτός και αρεστός από τους παλιούς υποστηρικτές -μέλη της Χ.Α., το έλεγα αυτό για να αρχίσω να κερδίζω την αποδοχή τους. Δεν ήμουν αποδεκτός επειδή προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ».
26Ιστοσελίδα ΧΑ, “Ιδού οι «ανεξάρτητοι» εισαγγελείς: Χαλκευμένα εις γνώση της εισαγγελέως τα «στοιχεία» του πορίσματος”, 01/10/2013
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/idou-oi-anejarthtoi-eisaggeleis-chalkeumena-eis-gnwsh-ths-eisaggelews-ta-st
27Κώστας Ονισένκο, «”Κλειδί” οι πέντε μυστικοί μάρτυρες», Καθημερινή, 13/10/2013
28Χασαπόπουλος Νίκος, Καλούν ξανά σε απολογία τον Κασιδιάρη για τα όπλα, Το Βήμα, 02/02/2014
29Ιστολόγιο Περιφερειακή Οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΧΑ, Νίκος Παπαδόπουλος από ΤΟ Κομοτηνής, 29/10/2013
h**p://www.xa-amthraki.net/2013/10/blog-post_5230.html
30The Press Project, “Σε απολογία καλούνται οι βουλευτές της Χ.Α. Ηλιόπουλος, Γερμενής και Μπούκουρας”, 07/11/2013
31Capital.gr, Η απολογία του Ηλ. Παναγιώταρου, 04/10/2013
32Capital.gr, Η απολογία του Γιάννη Λαγού, Capital.gr, 04/10/2013
33] Ομιλία Οδυσσέα Πατεράκη σε παρουσίαση υποψήφιων της “Ελληνικής Αυγής” για την Περιφέρεια Κρήτης, 23/02/2014
h**p://new.livestream.com/xa/xrysh-aygh-parousiash-ypopsifion-krhth
34] Από το ημιεπίσημο ιστολόγιο της ΧΑ, Νικόλαος Παπαδιονυσίου, 03/10/2013:
h**p://ethnikismos.net/2013/10/03/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BC%CE%B5/
35] Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στη Χρυσή Αυγή, Εθνος, 19/02/2014
36Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Γ. Πίκουλας, Η απόπειρα δολοφονίας τα τάγματα και τα όπλα, Εθνος, 23/02/2014
37Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου, Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για την διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, , 01/11/2013, ώρα 20.21
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anakoinwsh-chrushs-aughs-gia-thn-diplh-dolofonia-sto-n.-hrakleio
38Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου, Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, 01/11/2013, ώρα 21.15
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ekfrazoume-th-bathutath-thlipsh-olhs-ths-ellados-gia-ton-chamo-duo-newn-pai
39] Συνέντευξη στο “Extra 3 Channel“, το βράδι της δολοφονίας, 01/11/2013
40Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου, Η δική σας ανάμνηση πυξίδα και φάρος που σε καιρούς σκοτεινούς φωτίζει την Ελλάδα, 02/11/2013, ώρα 04.19
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-dikh-sas-anamnhsh-pujida-kai-faros-pou-se-kairous-skoteinous-fwtizei-thn
41ΗλίαςΚασιδιάρης στον Γιώργο Τράγκα για την “δολοφονία των δύο νεαρών Ελλήνων”, 5/11/2013
42Παναγιώτης Ηλιόπουλος, «[...] στην μνήμη των δύο ΑΔΕΡΦΩΝ μας», 04/11/2013
h**p://panagiotisiliopoulos.wordpress.com/2013/11/04/oxi-ston-ethniko-dixasmo/
43Χρήστος Παππάς, «Δύο νεκροί κι ένας βαριά τραυματισμένος για την Ελευθερία», 03/11/2013
h**p://koinonikosethnikismos.wordpress.com/2013/11/03/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC
44Χρήστος Παππάς, «Την ώρα της ταφής των ηρωικών νεκρών μας, εκφράζω μέσα από το κελί την βαθύτατη Τιμή στους δυο ηρωικούς χρυσαυγίτες συναγωνιστές. [...] Οι μάρτυρες Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της Ελευθερίας του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδος».
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mhnuma-tou-chrhstou-pappa-gia-tous-hrwikous-chrusaugites-giwrgo-kai-manwlh
45Νίκος Μιχαλολιάκος, Εχθροί του καθεστώτος, Χρυσή Αυγή 1993-1998, εκδόσεις Ασκαλών, Αθήνα, 2000, σελ. 40.
46] Βλ. Βασιλική Γεωργιάδου, ό.π., όπου διαβάζουμε ότι είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη φορά που η ΧΑ αυτοχαρακτηρίστηκε ως “κόμμα” ήταν στις εκλογές του 2009. Σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που είχε πάρει μέρος, από το 1994 ως το 2004, προτιμούσε να χρησιμοποιεί τον όρο “πολιτική κίνηση”.
47Φιλίππου (Περδικάρης), σ. 35
«Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 1986, ημέρα ειδικά και προσεκτικά επιλεγμένη, ημέρα σύγκλισης ουρανού και γης, έλαβε χώρα η μυητική τελετή ίδρυσης τουΕθνικοσοσιαλιστικού Τάγματος “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή“, απόεπτά επίσης προσεκτικά επιλεγμένα πρόσωπα, ταγμένους εθνικοσιαλιστές, υπό την ηγεσία του Νίκου Μιχαλολιάκου».
48Φιλίππου (Περδικάρης), σ. 36
49Τα Νέα, “Die Zeit: Γερμανοί νεοναζί στην πορεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα”, 03/02/2014
50] Απολογία Στάθης Μπούκουρας, 12/01/2014, σελ. 19
51] Απολογία Γιώργος Γερμενής, 11/01/2014, σελ. 43 και σσ. 26-45 για την περιγραφή “υποδοχής νέων μελών”.
53Φιλίππου (Περδικάρης), σ. 280 και σ. 80
54Φιλίππου (Περδικάρης), σ. 276
55Μαρία Mπενέα, Μαρία Ψαρά και Λευτέρης Μπιντέλας, Νέα στοιχεία-φωτιά από τα αρχεία της Χρυσής Αυγής, Εθνος, 11/01/2014
56Δημήτρης Ψαρράς, Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας, εκδόσεις Πόλις, Αθήνα, 2012, σ. 168 κ.έ. // Βλ. και Ιστολόγιο XYZ ContagionΤο νέο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά “Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας”, εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012
http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/24/dimitris-psarras-neo-biblio-mavri-biblos-xrysis-avgis/
57] Για τον ειδικό ρόλο του Περδικάρη στην οργάνωση βλ. και Ιστολόγιο XYZ Contagion, Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της “Πολιτείας” (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02], 07/01/2014
58Φιλίππου (Περδικάρης), σ. 42
59Φιλίππου (Περδικάρης), σ. 42
60Νίκος Μιχαλολιάκος, Εχθροί του καθεστώτος, σελ. 62.
61Ιστοσελίδα ΧΑ, Παρουσίαση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου, 09/03/2014
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/parousiash-upopshfiou-perifereiarchh-hpeirou-kuriakh-9-martiou-iwannin
62Αντέννα, 02/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.