5.9.13

Στο εδώλιο ξανά η Τσέπε για την NSU - Χρυσαυγίτικη χροιά στην υπόθεση

Η 38χρονη Μπεάτε Τσέπε φέρεται κατά τους εισαγγελείς να διέπραξε τις δολοφονίες εννιά μεταναστών, οκτώ Τούρκων κι ενός Έλληνα, καθώς και μιας Γερμανίδας αστυνομικού από το 2000 ως το 2007. Η υπόθεση έχει βέβαια και ελληνική χροιά καθώς εμπλέκεται και το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.   

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά («Η Μαύρη Διεθνής του Μιχαλολιάκου») στις 11 Φεβρουαρίου 2013, μέσα στη συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τις επαφές ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής με πολύ γνωστούς Γερμανούς νεοναζί.   

«Στη δικογραφία καταγράφεται επίσκεψη του Νικολάου Μιχαλολιάκου στο σπίτι ενός από τους γνωστότερους Γερμανούς νεοναζί, του Τόρστεν Χάιζε (Thorsten Heise). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 19.11.2009, στο χωριό Φρετερόντε (Fretterode), και, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, τον Μιχαλολιάκο συνόδευε κάποιος που εμφανιζόταν ως "καθηγητής".
  

Ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι δικάζονται για υποστήριξη στην NSU, τον οποίο οι αρχές έχουν κατονομάσει ως Χόλγκερ Γκ., πρόκειται να καταθέσει σήμερα στο δικαστήριο σχετικά με την εξασφάλιση πλαστών ταυτοτήτων και ενός πιστολιού για την ομάδα.   

Ο άνδρας αυτός είναι μάρτυρας της κατηγορούσας αρχής.   

Ακόμη, το δικαστήριο αναμένει να ακούσει την κατάθεση ενός ομοσπονδιακού αστυνομικού ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα για την ομάδα, η δράση της οποίας θεωρείται ότι άρχισε το 1998.   

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι τα άλλα δύο μέλη της NSU, ο Ούβε Μούντλος και ο Ούβε Μπένχαρτ, διέπραξαν τις δέκα δολοφονίες, όπως και μια σειρά ληστειών τραπεζών και τουλάχιστον μία βομβιστική επίθεση.   

Οι Μούντλος και Μπένχαρτ σκοτώθηκαν την 4η Νοεμβρίου του 2011. Σύμφωνα με τις αρχές, ο ένας από τους δύο σκότωσε τον άλλο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε όταν αποκλείσθηκαν από την αστυνομία μέσα σ” ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο έπειτα από μια ληστεία τράπεζας.   

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.