27.3.13

Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων: O φασισμός στην αρχή έρχεται για τους άλλους… μετά για όλους



Σε μία συγκυρία που με πρόσχημα την οικονομική κρίση το πολιτικό σύστημα και οι μηχανισμοί του (συγκυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ-νεοναζί) προβαίνει στην κατάργηση κάθε εργατικής κατάκτησης χωρίς καμία λαϊκή συναίνεση, το κράτος δεν διστάζει να ποινικοποιεί τους αγώνες οποιουδήποτε αντιστεκόμενου κομματιού της κοινωνίας.

Επιστρατεύσεις απεργών, διώξεις αγωνιστών με κακουργήματα, άγρια καταστολή απέναντι στους κατοίκους που παλεύουν να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα του τόπου τους, με πιο ζωντανό το παράδειγμα της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, άγριες επιθέσεις στις διαδηλώσεις και υπερεξοπλισμός της αστυνομίας με αύρες και πλαστικές σφαίρες. Την ίδια στιγμή στοχοποιούνται τα πιο αδύνατα κομμάτια της κοινωνίας με μαζικές επιχειρήσεις σκούπας εναντίων των μεταναστών και τη στοίβαξή τους σε  στρατόπεδα συγκέντρωσης που παραπέμπουν σε καθεστώτα των πιο σκοτεινών στιγμών της ιστορίας.


Κοινωνικές παροχές που αποτέλεσαν πάγιες κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος τείνουν να μετατραπούν σε προνόμια. Κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία στο πλαίσιο μίας πολιτικής συγχωνεύσεων την ίδια στιγμή που οι τράπεζες απορροφούν εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες φτωχοποίησης της κοινωνίας και καταπάτησης των δημοκρατικών ελευθεριών ευνοούνται λογικές εξατομίκευσης και κοινωνικού κανιβαλισμού. Όλα αυτά δημιούργησαν το πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο το σύστημα παρουσίασε τη χειρότερη έκφανση του, τη ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από την κρίση του συστήματος και τη σύγκρουση με αυτό.

Στα πλαίσια μίας κοινωνικής πραγματικότητας που σταθερά συντηρείται στηριζόμενη σε λογικές ανάθεσης, η χρυσή αυγή προσπαθεί να μας πείσει ότι ο εχθρός δεν είναι πια αυτός που μας στερεί την αξιοπρέπεια στην εργασία, τις κοινωνικές παροχές, που καταπατά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα αλλά ο πιο αδύναμος από τους διπλανούς μας. Σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο οτιδήποτε το διαφορετικό.

Έτσι μαθαίνουμε να δεχόμαστε ως κανονικότητα τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς ακόμη και τα μαχαιρώματα μεταναστών, με πρόσφατα παραδείγματα τη δολοφονία του πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα, το μαχαίρωμα στο πρόσωπο του αντιφασίστα μαθητή στο παλαιό Φάληρο, μέχρι και τις ναζιστικές πρακτικές προπαγάνδας που εφαρμόζονται σε εξάχρονα παιδιά.

Παράλληλα αν δεν υποτάσσεσαι ή συμμετέχεις στις απεργίες η χρυσή αυγή δείχνει το συστημικό της πρόσωπο με επιθέσεις σε πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες που δημιουργούν αναχώματα στο σύστημα.

Απέναντι σε έναν ακραίο αυταρχισμό του κρατικού μηχανισμού που θέλει να παρουσιάζεται ως ο μόνος εγγυητής μιας ομαλότητας που θυσιάζει τους κοινωνικούς αγώνες στο βωμό της νομιμότητας απαντάμε με δομές αυτοοργάνωσης αλληλεγγύης και συλλογικού αγώνα.

Στον ατομισμό να αντιτάξουμε τη συλλογικότητα και στη βαρβαρότητα που ζούμε τον αγώνα για ισότητα, αλληλεγγύη και ελευθερία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
Παιδικό αντιρατσιστικό εργαστήρι
Κυριακή 31 Μαρτίου, 12 μ.μ.
Κτήμα Δρακοπούλου, Άνω Πατήσια.

Πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία,
τις φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες και το ρατσισμό
Σάββατο 6 Απρίλη, 12 μ.μ. σταθμός ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια.

Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων
*κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ., σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων (Αγ. Βαρβάρα)
http://patissiasynelefsi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.