31.10.12

Πατριωτικές πολιτοφυλακές: οι φασίστες εκπαιδεύονται. Η αριστερά τι κάνει;


Οι πατριωτικές πολιτοφυλακές που είχαν εμφανιστεί πριν λίγο καιρό σε περιοχές της Μεσσηνίας και αλλού επανέρχονται…

Αυτή τη φορά μάλιστα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες μέρες έχουν και ειδικές συναντήσεις επίδοξων πολιτοφυλάκων στο Μεταξουργείο (Καρόλου 28) στις 3/11  και στη Θεσσαλονίκη (Λ.Αθηνών 168) στις 24-25/11 στον Α.Αθανάσιο. Στις συναντήσεις αυτές καλούν όσους ξέρουν πολεμικές τέχνες, έχουν θητεύσει στις ειδικές δυνάμεις ή είναι σωματοφύλακες.

Κάνουν επίσης τακτικά 6ωρες εκπαιδεύσεις σε βουνά της Αττικής και αλλού. Δηλώνουν νομιμόφρονες, πιστοί στο σύνταγμα και έτοιμοι να βοηθήσουν όταν θα έρθει το χάος…

Στην πραγματικότητα είναι πατενταρισμένοι ακροδεξιοί, με σαφή σχέση με τη Χρυσή Αυγή και εκπαιδεύονται να αντιμετωπίζουν τα λαϊκά και εργατικά κινήματα όταν θα είναι αδύνατο να τα αντιμετωπίσει η αστυνομία και ο επίσημος στρατός.

Στα λόγια αποποιούνται τον τίτλο του ακροδεξιού ή του ναζιστή αλλά στην πράξη στο blog που έχουν αναρτήσει (www.patriotikipolitofilaki.blogspot.com) και στις δηλώσεις τους, η αλήθεια δύσκολα κρύβεται.

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από συνέντευξη του νέου διοικητή της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής Βασίλη Ζαφειρίου στο newsbeast.gr στις 18/10:

- Ποιοι είναι οι στόχοι της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής;

«Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή πάντα εντός του πλαισίου του Νόμου και του Συντάγματος -όντας ένα νόμιμο κίνημα- προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους Έλληνες στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσεων οποιασδήποτε μορφής. Ουσιαστικά προσπαθεί να εμφυσήσει σε αυτούς την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ ημών».

- Κάθε πότε εκπαιδεύεστε και τι περιλαμβάνει η εκπαίδευσή σας;

«Η τακτική μας εκπαίδευση γίνεται κάθε Κυριακή σε τοποθεσίες που μόνο η διοίκηση γνωρίζει και αποκαλύπτει στα μέλη της την ίδια ημέρα. Περιλαμβάνει τακτικές ασκήσεις σε κτίρια, πρώτες βοήθειες, αυτοάμυνα και θεωρητικό μάθημα ιστορίας. Πρόσφατα ξεκινήσαμε σε γκρουπ μαθήματα αυτοάμυνας στα γραφεία μας, ενώ πολλές φορές διοργανώνουμε σεμινάρια με διαπιστευμένους εκπαιδευτές σε θέματα που αφορούν την αυτοάμυνα και τις πρώτες βοήθειες».

- Πού βρίσκετε τα όπλα;

«Τα όπλα είναι τύπου airsoft . Είναι νόμιμα όπλα που πωλούνται σε πολλά καταστήματα. Δεν έχουν καμία σχέση με αληθινά όπλα. Και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αληθινών όπλων στην εκπαίδευσή μας. Είναι παράνομο και δεν πρόκειται ποτέ να παραβούμε τον νόμο σε καμιά περίπτωση».

- Η μόνη σας δράση είναι η εκπαίδευση; Με ποια άλλα κινήματα είσαστε κοντά και θα μπορούσατε ίσως να συνεργαστείτε;

«Ότι περισσεύει από τα έσοδα του κινήματός μας (που προέρχονται από τα μέλη μας) διατίθενται σε τρόφιμα που τα στέλνουμε σε ελληνικές οικογένειες. Άρα η δράση μας δεν είναι μόνο η εκπαίδευση. Νιώθουμε συμπάθεια και συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα πατριωτικά κινήματα και στις λέσχες εφέδρων όμως δεν έχουμε καμία συνεργασία. Για το μέλλον ίσως συμβεί».

- Ποια είναι η σχέση σας με τους αλλοδαπούς και πώς βλέπετε την διαβίωσή τους στη χώρα μας;

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τους λαθρομετανάστες. Η διαβίωσή τους από την στιγμή που ξεκίνησαν να έρχονται ως σήμερα που πλέον ο αριθμός τους αγγίζει αστρονομικά νούμερα είναι σαφώς εις βάρος του ελληνικού λαού σε κάθε επίπεδο. Η παρουσία τους εδώ επιβαρύνει προβλήματα εργασιακά, υγειονομικά σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι δημιουργεί και θέματα πολιτισμικά αφού το συντριπτικό ποσοστό αυτών είναι ισλαμιστές σε μια χώρα που οι κάτοικοί της είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».

- Τι ζητάτε από την Πολιτεία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης;

«Ζητούμε την άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών καθώς κανείς από αυτούς δεν ήρθε εδώ με πρόσκληση του ελληνικού κράτους. Άμεση καταγγελία της συνθήκης “Δουβλίνο 2” και κλείσιμο των συνόρων προς ανατολάς εδαφικά και θαλάσσια».

- Ποιος θα ορίσει τι σημαίνει χάος και τον χρόνο και το είδος της παρέμβασης;

«Ουσιαστικά δεν υπάρχει ορισμός του χάους. Εμείς εκπαιδευόμαστε για τις πολύ δύσκολες στιγμές. Τις στιγμές εκείνες που θα έχουν φέρει γενικευμένη κρίση στις γειτονιές της χώρας μας και που θα απειλούνται ελληνικές οικογένειες. Δεν είμαστε ένα κίνημα που θα αντικαταστήσει ούτε την Αστυνομία ούτε τον Στρατό. Είναι αυτονόητο αυτό».

- Η κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα π.χ. συνιστά χάος, ποιος είναι ο μηχανισμός παρέμβασης και αν παρέμβουν και άλλες ομάδες όπως π.χ. η Χρυσή Αυγή ποια θα είναι η στάση σας;

«Η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα όπως σε πολλές πλέον γειτονιές της Αθήνας είναι πολύ δύσκολη. Δεν το λέμε εμείς αυτό. Στατιστικά τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει κατακόρυφα η εγκληματικότητα σε αυτές τις γειτονιές, το λένε και το φωνάζουν συνεχώς και οι ίδιοι οι κάτοικοι. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό Εθνικιστικό κίνημα. Δεν υπάρχει κάποια συνεργασία ανάμεσα μας. Τη στάση του κάθε κόμματος την κρίνει ο ίδιος ο ελληνικός λαός».

- Έχει γίνει μεγάλο θέμα για τον όρο της «Άκρας Δεξιάς». Εσείς που τοποθετείστε τελικά;

«Είμαστε Έλληνες Εθνικιστές με την έννοια του Εθνικισμού που έδινε ο Ίων Δραγούμης και ο Περικλής Γιαννόπουλος. “θέλω να είμαι..... Ωραίο δείγμα ανθρώπου έλληνος. Να σκοπός μιας ζωής! Δουλεύοντας για τον ελληνισμό, δουλεύω για τον εαυτό μου. Θέλω να ξοδέψω την ψυχή μου μέσα στο έθνος μου, σε μια αλληλεγγύη με τους ομοφύλους μου”. Μακριά από μας κάθε σύγκριση με ναζισμό και φασισμό, αυτοί πολέμησαν την Ελλάδα. Εμείς θα δώσουμε την ζωή μας γι' αυτήν. Μακριά από εμάς και ο όρος τους ακροδεξιού. Ακροδεξιός για εμάς θεωρείται αυτός που είναι ενάντια στο καλό του λαού του και κοιτά το δικό του συμφέρον».

- Στους επικριτές της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής τι απαντάτε;

«Δεν τους κρατάμε καμία κακία, άλλωστε δεν είμαστε εδώ για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και ίντριγκες. Αυτά απασχολούν αυτούς που τα δημιουργούν και τα τρέφουν για να προκαλέσουν διάσπαση. Εμείς μόνο ένα μήνυμα θέλουμε να στείλουμε σε όλους, μήνυμα επίκαιρο παρότι είναι γραμμένο το 1907... Φυλάτε τη γη σας και την τιμή της, μόνο με σπαθί. Πάψετε σαπιοδιδάσκαλοι και σαπιορήτορες -αναφοράτζηδες- να εξευτελίζετε τη φυλή. Πάψετε παλιόγριες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το σπαθί. Τα πάντα στη ζωή - η φύσις το λέει- κατακτώνται με το σπαθί. Και έτσι είναι και μόνο έτσι πρέπει να είναι. Λόγια του γίγαντα Περικλή Γιαννόπουλου που είναι οδηγός μας».

Διόλου τυχαία ο Περικλής Γιαννόπουλος είναι και οδηγός για τη Χρυσή Αυγή…

Ο φύρερ Μιχαλολιάκος έγραψε βιβλίο γι αυτόν με τίτλο «Περικλής Γιαννόπουλος - ο Απολλώνιος Λόγος» και ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς άρθρο στις 25/7/12 όπου αναφέρει:

«..Το έργο του Περικλή Γιαννόπουλου, τόσο το βιβλίο «Νέον Πνεύμα» και «Έκκλησις Προς Το Πανελλήνιον Κοινόν», αλλά και το σημαντικό του έργο «Ελληνική Γραμμή και Ελληνικό Χρώμα», όπου αποθεώνεται η ελληνική αισθητική και τέχνη, είναι απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε εθνικιστή, για κάθε μαχητή της Χρυσής Αυγής, για κάθε Έλληνα..»

Οι πατριωτικές πολιτοφυλακές στην πραγματικότητα θέλουν να εξελιχθούν σε χώρους συγκέντρωσης και εκπαίδευσης νεοφασιστών.

Το ερώτημα είναι μπροστά σε αυτή την κατάσταση η αριστερά τι κάνει; Εκτός αν περιμένει να λύσει το πρόβλημα ο Δένδιας και το νεοεξαγγελθέν αντιρατσιστικό τμήμα της ασφάλειας.

Χρειάζεται άμεσα ενότητα και οργάνωση για την αντιμετώπιση των νεοναζί σε όλα τα επίπεδα. Να ενισχύσουμε τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που δημιουργούνται από τα κάτω σε μια σειρά γειτονιές και χώρους. Να τις επεκτείνουμε και να τις συντονίσουμε στο πλάι του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ένοπλες ομάδες νεοναζί δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μεμονωμένες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες ή δράσεις.

Να αξιοποιήσουμε την ιστορική εμπειρία των αντιστασιακών κινημάτων διεθνώς - και ειδικά του ισπανικού και του ελληνικού - στην αντιμετώπιση του φασισμού και να προετοιμάσουμε την δική μας αντεπίθεση στη μαύρη νύχτα του νεοφασισμού που απειλεί και σηκώνει κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.